2013-03-11
筲箕灣東大街真係聚集左好多美食,今次既主角就係「燒烤堂」! ^ ^其實之前都食過幾次,感覺唔錯,所以今次放工約埋同事山長水遠過海再食過!今次食依然保持水準,仲有啲食物有明顯既進步!黎到燒烤堂,一定要試下"焦糖菠蘿",因為真係超級好味,每次食完都有好滿足既感覺! =)依到既焦糖菠蘿係我食過最好味、最特別既燒菠蘿! 菠蘿外面有一層脆脆既焦糖包住,一咬成口都係菠蘿汁...yummy! 除左焦糖菠蘿必食之外,其他食物都好好食! d燒牛舌=)本身我唔鐘意食牛舌,但我覺得依到既牛舌好味,而且服務好好,因為食第一串比較淡味,同老闆提一提,第二串就好岩我口味喇! 讚! 燒雞中翼=)雞中翼夠味,之前食過有啲地方只係層雞皮有味,啲雞肉就無味,但依到既雞翼除左入味外,仲保持到啲肉汁!燒芝心丸=)My favorite!!!!! xD 芝心丸一定要趁熱食,熱辣辣,一咬啲芝士就湧出黎,好好味! ^ ^雞泡魚乾=)第一次食,比想像中無咁硬,咬咬下又幾得意喎,可以一試! xD魷魚筒=)抵食,魷魚筒黎到既時候有驚喜,味道有不錯!燒雞皮=)My favorite again ... 我鐘意依到既燒雞皮燒得唔太乾,保持
今次食依然保持水準,仲有啲食物有明顯既進步!
除左焦糖菠蘿必食之外,其他食物都好好食! d
燒牛舌=)
燒雞中翼=)
燒芝心丸=)
雞泡魚乾=)
魷魚筒=)
抵食,魷魚筒黎到既時候有驚喜,味道有不錯!
燒雞皮=)
My favorite again ... 我鐘意依到既燒雞皮燒得唔太乾,保持到原有雞皮的質感! Good ! : )
煉奶香蕉&煉奶蕃薯=)
鐘意黎依到食既其中一個原因就係因為依到既" 甜品 "喇,煉奶同香蕉、蕃薯都好夾,我相信每個女仔食完都會覺得好sweet ! 總括黎講,依到既食物款式多元化、食物又好味、環境舒適、抵食、服務態度又nice,真係very good! xD
每次係到食野都好開心,可以同一班朋友一邊傾計一邊食串燒,燒烤堂真係一個唔錯既地方!