2013-09-21 304 瀏覽
中秋夜唔想煮,食開個幾間茶餐廳又早收鋪,又唔去酒樓被迫食ABC套餐。突然想起不如試下熟食中心,因同一張枱係日間同夜間都可以由唔同既店舖經營。試過日間幾間都覺得麻麻地,今次就試下晚市。上完自動電梯,就見到一陣油煙霧,真有衝動想縮沙走人,但人都到左就試一次。行到轉角位有兩個店員不斷向我地拉客,其中一個亞叔講左句「試下啦! 食過唔好食,下次咩唔幫親囉!」就因為亞叔呢一句,我地就坐低左兼叫左五個餸: 口水鷄半隻$70 - 隻雞好肥,啲雞皮肥到係一定要走皮,但啲雞肉好滑,雞胸一啲都唔鞋。啲醬汁都夠惹味,唔太辣,但就少左麻辣嘅麻味。本人對麻辣嘅麻一向唔like, 所以正合心意😄。下次要試霸王雞,橫掂都係淋個汁上去唧。咸魚茸煎肉餅$52 - 肉餅煎得好香口,咬落去好juicy 咸魚份量剛好不會太咸,攞黎餸飯一流。下次一定encore! 薑汁炒介蘭$35,椒鹽九肚魚 $45,府乳通菜$35 - 一般貨仔,但咁嘅價錢可以話值八十分。本來想整枝朝日啤飲下,但無貨。叫左三個白飯,一罐汽水,埋單唔洗$240。原來白飯係免費😋,有驚喜!順帶一句,員工用膳都幾豐富,有蒸扇貝,原條海班,灼中蝦,清炒白菜。

2013-09-19