2021-08-04 49 瀏覽
今日同啲朋友一齊去粉嶺,所以就去左聯和虛搵野食,可能天氣太熱,只係想食啲酸辣野,所以就揀左「辣辣屋」黎試。不得不讚呢間餐廳既裝修同座位真係幾舒服👍👍唔會話好迫,坐得好舒服🤣🤣入正題拉,我地叫左個泡辣烤魚,真係痴線嫁,勁大條勁足料🤤🤤重點係佢個味好正,好野味,魚肉又超滑同嫩,我個人超like 呢個烤魚,而佢入面有鴨血同配菜,索哂個湯汁,勁正👍👍👍👍🤤另外我地嗌左杯水果茶同檸檬冬瓜茶,一見到我都嘩左聲,大杯至我覺得幾個人share 都得,太誇張拉,真係性價比極高😍不過我誠意推介一定要叫水果茶,勁足料,又勁好飲😍😍一試難忘除此之外我地仲叫個蒜香焗蠔,凍蝦,牛舌同茄子,先講個焗蠔先,真係好出色,焗得岩岩好,勁新鮮,激讚👍👍😋到個凍蝦,我覺得個汁係個靈魂,酸酸辣辣,好開胃,而個牛舌,勁有牛味👍最後個茄子,燒得岩岩好,而個燒烤粉超級正,唔會話好咸。整體黎講,我對呢間餐廳既評價好高,野食好食之餘,啲staff 超好service 👍👍

不過我誠意推介一定要叫水果茶,勁足料,又勁好飲😍😍一試難忘