2021-09-13 20 瀏覽
話說上網搵吓銅鑼灣有咩好嘅放題之際,見到有間放題以炸雞為主題,好似幾吸引,一於相約好友去試呢日中午嚟到,目測都坐咗7成客,有2 人枱有4人枱,感覺幾friendly形式係90分鐘放題,包炸雞+pizza,另+$28 就再包埋額外口味炸/焗雞同小食,建議加埋▶️香草青檸炸雞/辣味炸雞/甜酸炸雞 - 脆漿炸到非常脆,而雞肉都好有肉味,味道就各有特色,我自己就較喜歡甜酸味▶️黃金鹹蛋炸雞/濃蒜炸雞 - 兩者我自己就較喜歡鹹蛋味,但會有少少黐口▶️芝士粉薯條/炸餃子 - 薯條勁多芝士粉,鍾意食芝士嘅朋友記得點。炸餃子就皮脆肉嫩,必點之選▶️芝麻菠菜/蜜糖牛油粟米 - 正正常常,食落都幾清新▶️薄餅 - 每4份1 格有唔同口味,一次過滿足晒4個願望▶️韓式酸蘿蔔/韓式辣拌海蜇 - 酸蘿蔔好爽口,海蜇少少辣咁都幾惹味▶️黃金鹹蛋焗雞/冬蔭公焗雞 - 炸雞以外另一種口味,兩款各有特色,冬蔭公屬期間限定,建議先試▶️提子特飲/蜜桃特飲 - 飲品好多選擇,除特飲仲有冰沙,啤酒,雞尾酒,各有特色之餘亦都好靚,打卡一流總結:食物質素非常好,每件雞都啖啖肉,真係食幾件都飽晒,雖然選擇好多,但胃口有限,好多其他款式都未試,下次
話說上網搵吓銅鑼灣有咩好嘅放題之際,見到有間放題炸雞為主題,好似幾吸引,一於相約好友去試

▶️芝麻菠菜/蜜糖牛油粟米 - 正正常常,食落都幾清新

▶️薄餅 - 每4份1 格有唔同口味,一次過滿足晒4個願望

總結:食物質素非常好,每件雞都啖啖肉,真係食幾件都飽晒,雖然選擇好多,但胃口有限,好多其他款式都未試,下次一定會再嚟試埋其他口味!

午餐
  • 炸雞