2018-01-18 610 瀏覽
朋友無意中發現呢間隱世小店, 於是帶埋我黎試。估唔到呢間位於葵涌一角既小店可以俾到我咁大驚喜! 無論係食物質素同服務態度都冇得彈, 睇得出店主係好用心去經營。我同朋友各自點一個餐, 包括有沙律, 意粉, 甜品同咖啡。沙律好清新, 沙律菜好新鮮, 配上餐廳自製既醬汁, 味道唔錯。意粉好大碟好抵食, D醬汁亦係自製既, 材料好豐富, 意粉既口感適中, 唔會太軟或者太硬, 絕對做到重質又重量。雞肉嫩滑蘑菇爽口, 忌廉汁香濃但唔會好漏, 好好食!青醬又係一個驚喜, 唔會太油或者太咸, 雞肉同樣都係咁嫩滑。兩個意粉都好好食!食完main course其實已經好飽, 之後就可以開第二個胃:甜品胃! 除左有蛋糕之外, 仲可以揀affogato. 佢地既affocato 係用movenpick既vanilla味 再加一shot hot expresso, um我個甜品胃表示好滿意。最後叫左杯latte, 飲第一啖已經不得了, 咖啡濃而不澀, 齒頰留香, 飲完係個口腔仲會有好香濃既咖啡香。除左一般普通既口味, 仲可以有一D特別既選擇, 朋友就叫左一杯"Dirty"加青瓜味。哈哈, 真係估唔到青瓜味一D都

雞肉蘑菇忌廉意粉

雞肉嫩滑蘑菇爽口, 忌廉汁香濃但唔會好漏, 好好食!

三文魚雞肉青醬意粉

Affogato (意大利朱古力碎配Movenpick)

最後叫左杯latte, 飲第一啖已經不得了, 咖啡濃而不澀, 齒頰留香, 飲完係個口腔仲會有好香濃既咖啡香。除左一般普通既口味, 仲可以有一D特別既選擇, 朋友就叫左一杯"Dirty"加青瓜味。哈哈, 真係估唔到青瓜味一D都唔腥, 仲可以同咖啡咁夾! 真係好有創意。
Latte

係我地用餐既時候, 店主同我地吹下水, 又講左好多關於咖啡既知識俾我地聽, 真係睇得出佢好有心機同熱誠。雖然個地理位置比較偏遠, 但可以遠離煩囂亦係一個唔錯既選擇。我諗, 當我想再靜靜地享受一杯令人醉心既咖啡既時候, 我一定會諗起呢度。
2018-01-17
雞肉蘑菇忌廉意粉
三文魚雞肉青醬意粉
Affogato (意大利朱古力碎配Movenpick)
Latte