從紅磡火車站步行(約10分鐘)至黃埔花園三期時捕獲此餐聽,面對海濱南岸和Poly 宿舍對面,唔係行過百佳探頭一看也不是太容易發現這隱世新店。看過餐牌就覺得這餐廳很適合香港人口味,因為我真係發現好多野想試,all day breakfast , 窩夫幾款都想食,胃得一個,出現撰擇障礙。非常直得讚的是有免費水長期供應,炎熱夏日沒水真係唔掂(我一早飲完杯藍苺冰但都唔洗怕口乾)非常之有果味好cream 既藍苺冰,本想試試這裏的COFFEE先(不竟是CAFE CHARM),但夏天使我轉駄了,看見圖片已經想試,見到真身賣相完全對版,鍾意甜的朋友一定會喜歡。選擇這個薯皮完全出於个人喜好,這雜菌薯皮,加蛋汁混合野菌相當好味,最緊要襯熱食。新店開張地方非常企理主菜兼甜品士多啤莉窩夫,窩夫SIZE 不多也不少,唔會太濟,兩口子叫一個再加小許其他食物便差不多,看見MANU 非常想選擇宇治沫茶窩夫,因為看相片已經想試,但不知何時已經成了士多啤莉窩夫的俘虜,所以經過一輪爭扎最終還是士多啤梨,但這窩夫也沒使我失望餅底夠脆雪糕也很好味。
珍貴既食水
藍苺乳酪沙冰