2022-11-15 41 瀏覽
潮流喜歡追韓星,我就喜歡追韓燒。裝修骨子, 地方雅緻, 冇油煙味, 整整齊齊,是我對這間 韓燒 的第一印象。 仲有那面figure場好吸睛,喺度打咗唔少卡添。預先用了 GULU app 排隊 ,來都門前 ,就唔使等好方便。飽住瘦身豬套餐 (配韓式菜包,黑毛豬五花,三色前菜,韓風湯)我唔知咩係食肉不食澱粉質的‘’生酮飲食法‘’, 我只知道這個瘦身豬套餐很受歡迎,驟眼看上去好似枱枱都有叫。柯打完好快上菜,撻著個爐就燒得極方便。極上之選 牛 併 橫隔膜(配迷你沙律,韓風湯,少飯,飯素)話明 極上牛嘅質素有保證 我最喜歡燒橫隔膜,牛板腱 ,牛小排…韓燒以牛係最易睇到實素的一環,整體都無失望。嗞嗞作嚮, 看著牛小排,牛横隔膜由鮮紅變嫩啡嗰種感覺好滿足,生熟度隨意控制,任你個人喜歡,唔使傷腦筋叫幾成熟,哈。追加小食除咗牛和豬出色,這兒的牛大小腸,豬大腸,蜂巢豬皮小食不妨追加, 有肥肥嘅脂肪跟瘦瘦嘅皮皮, 燒至金黃入口溶化, 真的冇呃你。我都估唔到,别有一番風味。豬頸肉 唔‘’鞋‘,肥瘦剛好,豬就燒耐少少啦。牛五花,豬五花,肥肉分佈匀稱, 入口鬆軟 ,滑溜 ,食韓燒 冇理由唔點佢啫。韓國蜂巢豬皮,豬

飽住瘦身豬套餐
(配韓式菜包,黑毛豬五花,三色前菜,韓風湯)
柯打完好快上菜,撻著個爐就燒得極方便。

極上之選 牛 併 橫隔膜
(配迷你沙律,韓風湯,少飯,飯素)

追加小食

豬頸肉 唔‘’鞋‘,肥瘦剛好,豬就燒耐少少啦。

韓國蜂巢豬皮,豬皮好快燶㗎,要小心控制火喉呀。燒到卜卜脆,好有咬口。

韓式泡菜, 辣汁及泡菜汁就咪放鍋上燒啦,因為好易搶火。 不過, 火力可以調教㗎 ,整體感覺好安全,細路仔都燒得。

韓式包肉菜,好新鲜,包住肉上汁一口咬,唔使我教啦。

韓式芝士年糕
燒到軟糯,似食緊棉花糖,當然無咁甜,必叫。

抹茶紅豆牛角包窩夫
本來食韓燒冇諗過要點甜品,但見到餐牌張圖咁吸引,又真係忍唔住。
抹茶紅豆係我杯茶,再加上抹茶雪糕,係呀,唔係雲呢拿雪糕呀,口感豐富又熱又凍,即叫即做等一陣都抵呀。

奶醬牛角包窩夫
愛人係奶醬fans,佢話呢個甜品令佢一世難忘,係佢嘅 世一。哼!咁我呢。

藍柑白桃梳打
通常倒插飲品這種最受打卡迷歡迎的,都要起碼近100元一杯,這兒竟然賣28元,仲唔即刻點返兩杯咩。
倒轉嗰支係梳打水嚟嘅, 逐啲逐啲滲入去飲品當中,又唔會搶味又夠清新, 飲品仲可以叫少甜少冰,正呀。

紅柚荔枝梳打
愛人話呢杯襯番佢個pink lady造型喎,至於好唔好飲,我趁佢去洗手間時飲了一口,微微的酸,甜甜的,OK啦。