一直想搵一間麵店🍜,可以吃遍東南亞美食😋!成日喺K11 MUSEA行街🛍嘅我,發現咗呢間YumMee(喫麵),當然唔會放過,搵咗朋友一起品嚐一下👬🏻! YumMee(喫麵)店內設計充滿現代感✨,環境寬敞舒適,店裡匯集多個亞洲城市之著名麵食🍜,同時都提供咗多款不同城市之著名地道小吃、飯食和甜品等等,選擇多元豐富,任君選擇💁🏻‍♂️! 而且餐廳坐落喺全新體驗式購物藝術館K11 MUSEA 💫 入面,當中其一聚焦點為佢係全自動選購程序 🙌🏻,顧客可以喺自助點餐機🤖或者喺座位上素描QR Code📲選購食物及以電子付款形式結賬,全程十分方便🥳! 我同朋友當晚點咗幾款東南亞美食🍽: YumMee(喫麵)曼⾕⽜腩🐮船麵「船麵」是非常傳統泰國🇹🇭小吃,起源於水上市場於船上販售,味道濃稠鮮香,搭配牛腩,豬肉丸,牛肉片...等豐富配料,湯底微辣味道正宗,非常過癮🤩!新加坡🇸🇬海鮮🦐喇沙香濃湯底搭配蝦仁,魷魚🦑,白魚蛋,魚片🐟仲有溏心蛋🥚...等豐富配料。魚蛋爽口彈牙,魷魚切絲口感彈脆,溏心蛋濃稠甜蜜,配上油麵,搭配合宜,美味🤤! 馬沙文咖哩雞🐔馬沙文咖哩味道豐富濃郁,辣度溫和,雞肉軟爛不柴,搭配酥脆薄皮,滿

我同朋友當晚點咗幾款東南亞美食🍽:

YumMee(喫麵)曼⾕⽜腩🐮船麵

新加坡🇸🇬海鮮🦐喇沙

馬沙文咖哩雞🐔
馬沙文咖哩味道豐富濃郁,辣度溫和,雞肉軟爛不柴,搭配酥脆薄皮,滿滿泰國🇹🇭風情!

芒果🥭鮮蝦牛油果紙米捲
越式🇻🇳料理,適合夏天☀️食用,芒果香甜搭配脆彈蝦肉,味道出色,同時米紙Q韌,加上鮮嫩蔬菜,層次豐富,清爽不油膩🙆🏻‍♂️!

飲品🥤就叫咗:

黑糖港式🇭🇰珍珠奶茶麥麥熊🐻
整隻小熊🐻浮冰在杯裡,非常可愛,都捨不得飲。熊熊本身係麥精🌾製成,就算冰塊🧊溶咗風味仍在!珍珠Q彈充滿嚼勁,味道搭配得非常順口,好飲👍🏻!

台北火龍果檸檬🍋綠茶
紅肉火龍果粒搭配檸檬🍋綠茶,清新爽口,每一口都能夠食到果粒,飲到檸檬清香,紓解油膩🧏🏻‍♂️!
  • 曼谷牛腩船麵