2018-03-13 272 瀏覽
今日我同朋友經過灣仔行到船街見到有間餐廳個樣好似都唔錯,上網搵下原來食西班牙野,貌似唔錯.就咁決定入去試下先入到去有得選地下同樓上...我就選左坐樓上樓上都唔錯格調幾好..靜靜地,傾到下計,咁既環境飲杯,邊飲邊等食物就係常識啦今日就叫左幾樣野RIMART CAVA BRUT 18,ALTA ALELLA ORGANIC, JAMON CROQUETTE, DELUXE JAMON PLATTER88, SLOW BRAISED OX CHEEK, PANELLETS DE CHOCOLATE, RICE PUDDING, GAZPACHO, SPRING CHICKENRIMART CAVA BRUT 18,ALTA ALELLA ORGANIC--飲住黎,幾香既酒,慢慢飲住黎享受下,柔和既音樂下,真係正JAMON CROQUETTE--炸物既脆口,內暖外脆真係唔錯DELUXE JAMON PLATTER--36至48個月既火腿,慢慢由淡口食到濃味,完完全全入口即溶..邊飲杯酒邊食火腿享受是也SLOW BRAISED OX CHEEK--個牛面肉肥瘦各半入口個牛味相當重..另外配料都係
入到去有得選地下同樓上...我就選左坐樓上
樓上都唔錯格調幾好
..靜靜地,傾到下計,咁既環境飲杯,邊飲邊等食物就係常識啦
JAMON CROQUETTE
DELUXE JAMON PLATTER
SLOW BRAISED OX CHEEK
SLOW BRAISED OX CHEEK--個牛面肉肥瘦各半入口個牛味相當重..另外配料都係正到核爆,黑松露薯蓉樓下都聞到,仲有蘿蔔仔
SPRING CHICKEN
SPRING CHICKEN--隻雞都唔錯,幾入味都唔算好鞋
GAZPACHO,
GAZPACHO--凍蕃茄湯有蕃茄粒同埋好香口..另外有一道傳統既西班牙湯,就係肉骨湯非常香濃
PANELLETS DE CHOCOLATE, RICE PUDDING--好有朱古力味,咬落去甜味慢慢走返出黎...米布甸個口感好正慢慢入口好好享受

臨尾飲返杯檸茶消化下做總結
2018-03-07