2019-06-30 228 瀏覽
都有一排冇來過呢度開餐,又係時候要食番一餐美味海鮮宴,約埋幾個好友前來品嚐一下,當然菜式梗係離不開用各款海鮮烹調,點左幾款必吃美食就開始品嚐係未食之前先飲番碗熱騰騰海鮮湯,入口啖啖鮮甜海鮮味,配埋用料十足湯料一齊食夠晒鮮接住有至愛美食龍蝦,用左上湯焗等龍蝦肉吸收晒湯汁嘅香味會更入味,食落會更香濃同時食到蝦肉爽滑口感又飽滿鍾意食蠔嘅我又點會唔食砵酒焗桶蠔,桶蠔肉質飽滿入口香滑啖啖肉汁滲出,同時又食到砵酒香味再來有泰皇芝心蝦丸,基本上呢款係人氣美食首選,大大粒蝦丸包住香濃芝士粒,入口外脆內軟食落特別滋味滿足再來有白酒忌廉煮花甲烏冬底,嗰陣濃郁嘅白酒香味特別撲鼻,而且份量十足唔至可以食到一碗咁簡單熱辣辣香濃忌廉汁加啖啖鮮甜花甲肉,簡直係完美配搭食法又可以滿足大家食慾一舉兩得,一餐海鮮美食又品嚐完畢。
咁簡單熱辣辣香濃忌廉汁加啖啖鮮甜花甲肉,簡直係完美配搭食法
又可以滿足大家食慾一舉兩得,一餐海鮮美食又品嚐完畢。
午餐