2021-08-05 44 瀏覽
呢間係位於大角咀嘅西餐廳🍴估唔到喺咁偏僻嘅位 都有間門面裝修唔錯嘅良心小店💛.📌秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128佢哋嘅意粉係用咗三款唔同嘅麵粉自家製🍝個汁有驚喜 佢唔係正宗嘅carbonara 係用咗龍蝦汁🦞個龍蝦味好濃 好似飲緊龍蝦湯咁🍲意粉好creamy 口感幾爽口😍個意粉幾淡口配埋個火腿食就balance番😆最鍾意就係吉穿隻溫泉蛋♨️個蛋黃汁撈埋個意粉 出奇地夾❤️.📌匈牙利牛面頰燉意大利飯 $108個飯粒好煙韌有咬口 係我好滿意嘅口感🥰佢係番茄汁底 不過番茄味唔太濃🍅個汁睇落好濕 不過食落杰度啱啱好 少少漿口😌個飯唔只面頭舊肉咁孤寒🐮個飯入面都仲有好多牛肉粒 食每一啖都有🤩個牛肉質好嫩滑幾淋 牛味都幾濃😎.📌煙三文魚凱撒沙律 $48呢個沙律原本睇價錢好平 以為係前菜嗰啲size點知上到枱咁大兜🥗佢個沙律醬食到底有啲多 有少少鹹🧐啲菜都幾fresh✨煙三文魚都幾厚肉😚面頭仲有好多麵包粒同芝士碎🤩好搞笑 佢仲有啲類似黑毛豬肉條嘅野?.📌焦糖奶蓋咖啡 $48個奶蓋焦糖味好濃 神奇地有埋咖啡味☕️口感好滑好綿 唔太甜😋下面底係奶嚟🥛所以應該叫做焦糖咖啡牛奶?🤣
📌秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128
秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉