2018-07-21
見人post 相 post 得多,附近竟然開左間 La Famille , 當然約埋另一個七月之星齊齊返公司開個靜雞雞的 party ! 離遠已經見到,一個個迷你蛋糕用玻璃蓋蓋住,色彩繽紛好吸引。睇賣相就知,係高級野。Cake shop 雖然細細,但竟然有坐位,環境不錯。但係我地都決定 take away 留返 tea time 慢慢歎。我地每人揀左一件心頭好,分別係 「英國伯爵茶 」同 「皇牌士多啤梨」, 每件都係五十幾蚊咋。店員好細心咁幫我地包好兩件蛋糕,仲會用膠紙固定底紙,令兩件 cake 唔會 fing 來 fing 去, 讚 ! 仲有大size 蛋糕,不過應該要預訂。小心翼翼回程了!3 點 3,迷你派對開始 。WoW..........Happy Birthday ! 皇牌士多啤梨唔算大粒,但好甜。蛋糕係輕軟的空氣感,小小士多啤梨味。cream 都係比較light, 唔會漏。英國伯爵茶既蛋糕底好香茶味,伯爵茶控必試!而上面的小粒 macaron 係點睛之作,細細粒,甜而不膩。兩件的蛋糕同cream 都唔算好甜,食完唔會飽滯,啱曬tea time 食 !
離遠已經見到,一個個迷你蛋糕用玻璃蓋蓋住,色彩繽紛好吸引。
睇賣相就知,係高級野。
仲有大size 蛋糕,不過應該要預訂。
小心翼翼回程了!
3 點 3,迷你派對開始 。
WoW..........
Happy Birthday !