2024-07-26 302 瀏覽
一家四口去食飯,諗住簡簡單單去茶餐廳,點知食物係畀酒樓質素更高。而且食物非常多元化,小菜、煲仔飯、粥、腸粉....都有齊。蝦米腸~蝦米係大大隻果種,香味完全滲透整條腸粉,用料十足,腸粉亦夠幼滑。雞粥~粥底夠曬綿密,雞件數量亦都好多,雞油香陣陣撲入鼻中。小炒王~坊間多以韭菜花為主菜,但呢度會用西芹替代,口感更加清爽,而當中嘅腰果亦都深得我心!炸到恰到好處!蒸鱔~鱔蒸嘅時間恰到好處,而且非常新鮮,魚肉有咬口之餘,配上汁料,簡直係絕配!鹽焗雞半隻~聽聞雞係由沙頭角嗰邊攞貨,仲要係走地雞,一啲雪藏味都冇!夠曬入味!臘味煲仔飯~臘味唔會好似坊間咁放曬上飯面,竟然埋喺飯中心,咁樣就可以將所有臘味嘅精華完全滲入飯中,粒粒都令人回味無窮!

而且食物非常多元化,小菜、煲仔飯、粥、腸粉....都有齊。

雞粥~粥底夠曬綿密,雞件數量亦都好多,雞油香陣陣撲入鼻中。