呢間豬屋已經喺上水開咗一段時間,終於有機會食個晚飯試一試。入到嚟感覺環境幾舒服,帶點懷舊風嘅日式佈置。Menu上嘅選擇都唔少,有好多唔同款式嘅便當,非常吸引。🍺沖繩Orion生啤見到就覺得好吸引,挑起咗想飲啤酒嘅心情🥗鱈場蟹棒蟹籽粟米沙律沙律比想像中大份,超多醬!🦀日本忌廉蟹肉薯餅薯餅有兩件,好creamy🍱秋田便當便當賣相精緻,非常豐富同吸引。首先有三款刺身,包括三文魚,有頭甜蝦,同埋帶子,一啲都唔Hea。前菜有充滿童年回憶嘅味付螺肉。豬軟骨好入味,炸雞扒都幾嫩,幾juicy,唔會炸得過火。仲有甜甜嘅日式咖喱飯。正呀🍱沖繩便當同樣有刺身同前菜。而主菜就有吉列千層芝心豬扒,金菇牛肉卷。另外加咗$16,將咖喱飯轉辛辣豬骨湯拉麵🍜辣得好過癮一個便當可以一次過滿足你嘅胃口!

🍺沖繩Orion生啤
見到就覺得好吸引,挑起咗想飲啤酒嘅心情

🥗鱈場蟹棒蟹籽粟米沙律
沙律比想像中大份,超多醬!

🦀日本忌廉蟹肉薯餅
薯餅有兩件,好creamy

🍱秋田便當

🍱沖繩便當
一個便當可以一次過滿足你嘅胃口!

2024-09-11