2021-08-30 359 瀏覽
呢間石磨腸粉我年頭嘅時候食過一次,覺得腸粉皮都幾滑幾薄,但就起個豉油方面有啲失分,豉油嘅味道好普通,唔係自己調配過嘅豉油~不過因為佢地無堂食又唔近我屋企所以冇再食過,腸粉呢啲嘢就梗係要趁熱食㗎啦🤣第一次搵到呢間腸粉舖嘅時候係比佢哋嘅火龍果腸粉吸引到!其實唔止火龍果腸粉,仲有紅蘿蔔同埋南瓜腸粉🤭今次去開上水諗起呢間腸粉舖,就抱住試伏嘅心態叫左一份火龍果腸粉🤪火龍果豬肉腸粉 $24叫外賣拎到返屋企過咗成個鐘先食,但都仲係暖暖地,雖然冇即刻整好咁滑,但個腸粉口感我都幾滿意,腸粉都整得夠薄身。其實一開始完全想像唔到水果整成嘅腸粉係咩味🤣但原來係甜甜地,有啲黑色一點點應該係火龍果嘅籽,呢個味道食落好微妙,我第一個反應係:喂又幾好食喎!甜甜地嘅腸粉再加埋豉油竟然意外地夾,但係有少少扣分係豬肉碎冇整散,變左一pat咁樣,有啲位會冇肉,有啲位又會好多肉🙈如果住喺上水嘅朋友行開可以買來試吓,食落真係幾特別,但如果唔係住得近嘅朋友都唔使特登去試🤣🤣🤣除咗腸粉之外佢哋仲有滷水小食,價錢都好平民,一份腸粉唔夠飽仲可以加多啲小食🤓叫腸粉加十蚊就有燒賣或者魚蛋再埋飲品,簡直係糧尾之選🤣🤣

火龍果豬肉腸粉 $24
外賣自取