2020-07-12
嚟到上環皇后街熟食市場!🥳去到一樓就會發現有好多隱世美食,而位於熟食街市角落就有一間專賣潮式糖水及茶粿既小店!見到有好多街坊都幫襯呢間小店,而大家都一次過買8至10個粿返屋企食🤣🤣🤣非常誇張!推薦菜式:清心丸綠豆爽味道:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟服務:🌟🌟🌟呢度嘅價錢亦都非常公道,亦都有唔同嘅潮式糖水同埋特色小食俾大家去揀!🥰其實呢度有好多唔同嘅粿去簡!蘿蔔粿、綠色粿、芋頭粿、芋泥粿等....粿子可以揀即食或者煎(要買滿三件才可以煎) 😋今次我就試咗即食!粿外皮煙韌帶有一點甜味,而皮身都比較厚,內餡芋泥足料不太甜,所以一次過食晒一個粿子都唔會感覺好膩🤩🤩🤩清心丸綠豆爽係我覺得嚟到呢度最值得食嘅🤩一邊嘅每一粒綠豆都脫皮得乾乾淨淨~而加入白果都唔會令到糖水內帶有苦味!食晒一整碗亦都唔會覺得好膩!
推薦菜式:清心丸綠豆爽
味道:🌟🌟🌟🌟