2023-12-25
今次去咗位於上環新開嘅葡國餐廳 門面已經覺得好高級好有聖誕氣氛🌲餐廳內掛咗好多名畫 食物索好高 係到食聖誕大餐就啱哂 店員服務都好好 食完一次下次會再encore🩷🍗 Half Piri Piri 呢個有啲似食緊Nando嘅再好味版Piri piri 好推介呢👍😍雞肉超級嫩滑亦整到好入味 食完都未唔喉咁 連雞胸都唔會唔滑 薯條亦好味道 我仲點咗隔離個sauce酸酸甜甜 正呀!🥄Bolhao Pato Mussels 一大盤嘅青口香噴噴😍隻隻都好大 佢地有homemade麵包🥖比我地點個sauce好香夠哂味又新鮮 個sauce有好多蒜蓉粒粒嚟調味 令到成個sauce精華上升更香濃🐟 Baked codfish with baked young potatoes 呢個魚我都好欣賞 肉質厚實味道好香口 薯仔🥔焗得岩岩好唔會好硬🥧Premium Pastel de Nata & Port Wine Baked好特別嘅甜品 同埋新鮮熱辣出爐 有三件葡撻係盤上 係葡撻上灑咗大量肉桂粉 酥皮好鬆軟 唔會好甜 但如果蛋味再濃啲就好 📍Majestic Lisboa 上環普慶坊10-18號普慶閣地下2號
🍗 Half Piri Piri
🥄Bolhao Pato Mussels