2024-02-16
📍KonFusion Restaurant and Bar (上環)上環皇后大道西42-56號賴恩樓地下B號舖———————————————呢間餐廳好有情調,間中會有live music表演,去掟飛鏢飲杯嘢又得,室外室內都可以坐~Set DinnerGrill Ribeye Steak🥩 烤肋眼牛排(💰: 208 hkd)晚市套餐可以揀Starter同一個Main Course,前菜我哋揀咗青口同蜆,本身都有跟個蒜蓉包🧄 蒜蓉包焗得香脆可口,青口同蜆嘅質素都唔錯,大大隻幾新鮮~主菜牛扒我哋揀咗五成熟,表面燒到有一格格嘅網紋,望落賣相都幾吸引,食落生熟程度剛好🤤朱古力心太軟(💰: +55 hkd)因為我係同朋友嚟慶祝生日,所以用$55加咗個心太軟甜品,餐廳好好幫我哋寫碟加蠟燭,心太軟甜度剛好配上雲呢拿雪糕解膩,用款甜品為晚餐作結絕對冇得輸🥰Spaghetti Vongole香蒜白酒蜆肉意粉(💰: 148 hkd)蜆肉意粉食落有微微酒香,而且超足料,意大利麵好掛汁,係我去親意大利餐廳必點之一 🍝 我哋兩個女仔,叫咗一個Set Dinner再加多一個意粉,已經超級飽!整體評分 (6個🐽為滿
上環皇后大道西42-56號賴恩樓地下B號舖
———————————————
Set Dinner
Grill Ribeye Steak🥩 烤肋眼牛排
(💰: 208 hkd)
朱古力心太軟
(💰: +55 hkd)
Spaghetti Vongole
香蒜白酒蜆肉意粉
(💰: 148 hkd)
整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽