2022-06-19 48 瀏覽
淼屋 前兩晚放工後想HH加輕食,同事就book 左上環這家日式居酒屋🏮 這家店位於 AKVO Hotel , 一@開門就有個日式小酒吧、而裝潢都好有日本feel, 這裡還有outdoor 飲酒區,好好chill ☺️☺️🍺之後再點了好多小食👍🏼👍🏼🔹手工啤酒,講明HH一定先order 啤酒嘆下先,幾款味道都不會太辛,微甜,幾適合女生👧🏻👧🏻🔹淼屋火焰雪山甲羅燒 $168 甲羅燒大家都不會陌生,這家就非常特別煮理方法,會用打好蛋白蓋上蟹,之後再以酒和火向蛋白倒下,形成火焰雪山個樣,好正!餡料中的蟹肉勁多,絕對不能錯過👍🏼👍🏼🔹酥脆炸白蝦 $98 白蝦刺身我就試過,而酥炸都係第一次,炸白蝦勁好味,蝦殻唔硬,入口好脆仲夠味😍😍😍🔹清酒煮蜆 $98 蜆肉都大隻,好夠清酒味☺️☺️☺️🔹日式炸芋片 $48 非常脆薄,又夠咸香味,佐酒小吃一流😉😉🔹日式蕃茄沙律 $68 日本蕃茄係鮮甜好多,賣相都好靚😀😀淼屋 (上環)地址:上環蘇杭街57號Akvo酒店1樓

🔹清酒煮蜆 $98 蜆肉都大隻,好夠清酒味☺️☺️☺️

🔹日式蕃茄沙律 $68 日本蕃茄係鮮甜好多,賣相都好靚😀😀