啱啱旅行返黎, 指定動作實係飲茶無誤, 黎到li間位處上環嘅點心cross茶餐廳, 本身係醎蛋黃addict嘅我地想食佢嘅黃金流心西多好耐了!! 最鐘意就係枱櫈各樣整齊企理嘅”飲茶”.>點心紙選擇十分豐富, 多款傳統點心, 有辣嘅老干媽炒野, 素食者都照顧到👍🏻. 最最最亮點一定係邪惡系列啦.>黃金流心西多士 (HKD44)外表看似一般茶記西多士, 中心部分脹卜卜, 一睇就知內裡充滿乾坤呢. 拿拿聲切開🍴OMG流心得超誇張嘅醎蛋黃醬, 當中有勁多醎蛋黃勁邪惡但完全無法抗拒der. 加上每邊均勻沾滿蛋漿嘅多士, 啖啖都係蛋香醎香勁多漿🤤.>鮮蝦炸雲吞 (HKD32)一碟三件炸雲吞炸到卜卜脆, 而且非常大件呢.>韮王鮮蝦腸 (HKD35)每條腸粉都包有兩大粒口感爽脆嘅鮮蝦, 夾起感覺滑溜溜, 食落真係非常之滑, 韮王份量適中, 抵食.>京式灌湯小籠包 (HKD40)一籠三粒即蒸灌湯小籠包夠Juicy, 一咬就有好多湯, 肉餡亦好好好味. 個人喜好我比較鐘意食皮薄啲嘅小籠包. >特式椰汁紅豆冰 (HKD26)店家有準備一人一杯熱茶(真係非常茶樓

黃金流心西多士 (HKD44)
黃金流心西多士

鮮蝦炸雲吞 (HKD32)
鮮蝦炸雲吞

一碟三件炸雲吞炸到卜卜脆, 而且非常大件呢.
韮王鮮蝦腸 (HKD35)
韮王鮮蝦腸

京式灌湯小籠包 (HKD40)
京式灌湯小籠包

特式椰汁紅豆冰 (HKD26)
特式椰汁紅豆冰

店家有準備一人一杯熱茶(真係非常茶樓😀), 一盎兩件配紅豆冰仲好味, 紅豆冰嘅飲品底有椰汁, 奶茶, 咖啡, 鴛鴦, 阿華田同好立克揀🥤梗有一款啱口味, 紅豆係腍軟的, HKD26一杯實在抵飲.

不得不提li度所有菜式都係*無添加味精*架!! 但味道都咁出色👍🏻👍🏻.

2019-10-28
京式灌湯小籠包