2021-12-15 1047 瀏覽
今日來上環high tea, 呢間係一間素食餐廳,上網見到佢個下午茶好精緻好吸引就來試下,環境好舒適,裝修風格係木系暖色調,俾人一種好舒服溫暖嘅感覺AFTERNOON TEA PLATTER $138/位1)蜜糖豆撻配意大利軟芝士及夏威夷果仁🧀撻皮好香脆,有淡淡的芝士味,咬落去有粒粒果仁,口感好特別2)紅菜頭撻配純素蛋黃醬撻皮一樣好香脆,紅菜頭好健康,素蛋黃醬都好creamy3)🥭芒果莎莎牛脷酥配燈籠椒🫑好創新的配搭,牛脷酥好香脆,芒果酸酸甜甜,配埋燈籠椒食好夾😋4)炸薯球伴松露楓糖🥔薯仔波波炸得好香脆,裏面有d咸蛋黃粒粒,上面黑松露好香5)香辣西米脆片配酸青瓜🥒紅椒醬🌶️呢個墨西哥脆片好香脆,酸青瓜配紅椒醬酸酸辣辣好開胃😍6)芝麻紫薯餅伴合桃醬/ 芝麻南瓜餅伴合桃醬感覺好似煎堆仔,不過裏面係紫薯餡同南瓜餡,芝麻味好香,配埋合桃醬香味更昇華😆8)雙色椰菜花脆片賣相好靚,係一塊食得的塊葉狀的脆片🌱,上面係💜紫色椰菜花醬🥦9)咸蛋黃涼瓜脆片炸涼瓜粒粒配金沙咸蛋黃好邪惡啊😍,下面都係塊葉狀的脆片🌱10)🌽甜粟米餅配青檸🍋及辣醬🌶粟米餅配埋酸青檸同辣醬,甜甜酸酸辣辣哋好開胃👍🏻呢個下午茶包左10

AFTERNOON TEA PLATTER $138/位
AFTERNOON TEA PLATTER

1)蜜糖豆撻配意大利軟芝士及夏威夷果仁🧀
撻皮好香脆,有淡淡的芝士味,咬落去有粒粒果仁,口感好特別

2)紅菜頭撻配純素蛋黃醬
撻皮一樣好香脆,紅菜頭好健康,素蛋黃醬都好creamy

3)🥭芒果莎莎牛脷酥配燈籠椒🫑

4)炸薯球伴松露楓糖🥔
薯仔波波炸得好香脆,裏面有d咸蛋黃粒粒,上面黑松露好香

5)香辣西米脆片配酸青瓜🥒紅椒醬🌶️
呢個墨西哥脆片好香脆,酸青瓜配紅椒醬酸酸辣辣好開胃😍

6)芝麻紫薯餅伴合桃醬/ 芝麻南瓜餅伴合桃醬

8)雙色椰菜花脆片

9)咸蛋黃涼瓜脆片
炸涼瓜粒粒配金沙咸蛋黃好邪惡啊😍,下面都係塊葉狀的脆片🌱

10)🌽甜粟米餅配青檸🍋及辣醬🌶
粟米餅配埋酸青檸同辣醬,甜甜酸酸辣辣哋好開胃👍🏻

呢個下午茶包左10樣小點同一杯嘢飲☕️,份量比較精細,適合胃口細嘅女士,如果大家係肚餓來就建議你再order嘢食😂 不過食物質素真係好高,賣相一流,打卡影相就啱晒啦❤️
AFTERNOON TEA PLATTER