2023-02-22 203 瀏覽
Pica Pica每次睇其他人推薦香港西班牙菜,pica pica都一定會榜上有名;早幾年朋友已經帶過我一次去食生日飯,仲記得嗰時覺得pica pica 好高質,今次經過上環又去食多次啦~同類型搜尋︰#heyzoeat上環 #heyzoeat西班牙菜 #heyzoeat_celebrationBlack paella rice HK$120呢個paella一定係必嗌,佢嘅paella 用咗墨魚汁去撈,味道好香口,會忍唔住食完一啖接一啖~ 好食~Wagyu steak tartare on charred bone marrow HK$175呢個今次係第一次試,見到好多人推介;味道偏鹹,配埋脆脆多士,味錯~ 但冇諗過佢啲和牛他他嘅份量算多,佢比嘅脆脆多士唔夠要再refill先食得曬~Braised “Carrilleras” beef cheek with potato puree HK$168呢個牛面頰真係超級推薦! 上次食過已經一試難忘,牛面頰嘅肉質超冧,入口即溶嘅感覺,配埋薯蓉一齊食,嗰口感更加豐富~整體感覺呢間西班牙菜真係好高質,過咗幾年再黎食,水準依舊,而且價錢唔貴氣氛又好,同
Pica Pica

Black paella rice HK$120

整體感覺
呢間西班牙菜真係好高質,過咗幾年再黎食,水準依舊,而且價錢唔貴氣氛又好,同朋友慶生聚會都係唔錯嘅選擇~