2018-08-09
呢間好的式嘅西餐廳位於北角一條食肆雲集嘅隱世後街。晏就一直都係見高朋滿座,有好多上班族嚟幫襯。午市套餐唔收加一服務費,仲包忌廉餐湯,要埋凍飲都只係要 + $3。咁抵食嘅西餐多人都有道理嘅煙三文魚賓尼迪英式鬆餅 雜菜沙律❤️ ($78)想叫 Light 啲嘅嘢食可以考慮嗌呢個 egg benedicts. 仲跟埋沙律薯條俾你。夠晒多元化。🤗 系 Scone 入面收埋咗煮至軟熟嘅菠菜。賣相雖然就略嫌唔夠挺身但講味道嘅話其實絕對無問題燒紐西蘭西冷扒 薯條雜菜沙律 ❤️ ($88)想食扒餐一樣可以$100樓下就食到。西冷扒唔算好大塊,但都幾厚身。😄 我哋冇同廚房講要幾成熟所以整出黎大概係8成偏熟一啲嘅肉質,比較實。😙 但我覺得塊扒本身冇雪味,所以其實牛肉味係明顯嘅。如果煎至7成熟 mediam raw 應該會嫩口好多香草烤雞 鮮茄意大利粉 ❤️ ($68)原本以為係香煎雞扒同意粉分開上,結果原來只係雞肉同意粉一齊炒。意粉相對上面兩份餐就比較平凡。茄汁唔系話特別濃,配料除左雞肉之外仲有香腸火腿大雜燴。😅 感覺比較隨心跟餐小食 ❤️ (+$10)雞軟骨餃子見呢個小食幾特別於是點咗一份試下。其實望落似春卷又
煙三文魚賓尼迪英式鬆餅 雜菜沙律❤️ ($78)
燒紐西蘭西冷扒 薯條雜菜沙律 ❤️ ($88)
香草烤雞 鮮茄意大利粉 ❤️ ($68)
跟餐小食 ❤️ (+$10)
雞軟骨餃子
見呢個小食幾特別於是點咗一份試下。其實望落似春卷又似餃子,咬落略欠脆口。有隻好濃嘅類似日式燒汁嘅醬油淋系面,都幾濃味吓。有啲人可能會覺得太鹹。但食落的確食到雞軟骨碎混埋咗入餃子餡入面,又唔會好似完整一粒粒嘅雞軟骨咁難咬開