2023-06-24 335 瀏覽
又到泰國野時間啦😋😋今次出走灣仔。。佢呢間係分店黎。。都開左一段時間架啦。。佢有間係藍屋個邊。。個間主要食船麵。。而今日講個間就唔會有船麵食啦。。佢主要係啲抄野。。亦都有佢原舖嘅甜品👍🏼👍🏼今次我地有6個人。。所以都叫左一半嘅餐廳野食都叫晒😏上次食佢啲船麵係好正。。所以都好期待。。而佢啲野食都係好好味。。好有泰國風味。。野食味又夠晒。。仲有佢啲甜品都好懷念。。我食完幾日都好掛住😏😏如果黎食嘅朋友預左排隊架啦。。我咁遲先黎係次次經過都好多人。。呢次都忍下。。排轉黎食番餐😏😏..🥗泰北肉碎生菜包🫓飛餅🥬抄泰國通菜🐟泰式紅咖喱魚餅🍢沙嗲雞串燒🍜泰北咖喱牛金麵🍜香辣泰式炒闊河粉(和牛)🍜泰式虎蝦炒金邊粉🥭芒果糯米飯🥥斑斕椰子湯丸🍫鮮制泰式香蕉飛餅..📍 Samsen 泰館 (上環)上環蘇杭街23號地下..@samsenhk ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongko
又到泰國野時間啦😋😋
今次出走灣仔。。佢呢間係分店黎。。都開左一段時間架啦。。
佢有間係藍屋個邊。。個間主要食船麵。。
而今日講個間就唔會有船麵食啦。。
佢主要係啲抄野。。亦都有佢原舖嘅甜品👍🏼👍🏼
今次我地有6個人。。所以都叫左一半嘅餐廳野食都叫晒😏
上次食佢啲船麵係好正。。所以都好期待。。
而佢啲野食都係好好味。。好有泰國風味。。
野食味又夠晒。。仲有佢啲甜品都好懷念。。
我食完幾日都好掛住😏😏
如果黎食嘅朋友預左排隊架啦。。
我咁遲先黎係次次經過都好多人。。
呢次都忍下。。排轉黎食番餐😏😏
🥭芒果糯米飯
🥥斑斕椰子湯丸
🍫鮮制泰式香蕉飛餅
📍 Samsen 泰館 (上環)
上環蘇杭街23號地下
@samsenhk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#samsen#samsenhk#thaifood#hkthaifood#sheungwan#sheungwancafe#sheungwanfood#泰館#上環美食

🥭芒果糯米飯 🥥斑斕椰子湯丸 🍫鮮制泰式香蕉飛餅
🥭芒果糯米飯 🥥斑斕椰子湯丸 🍫鮮制泰式香蕉飛餅