闊別九個多月,Gwee 終於喺原址重開喇°*.\(*´ᗜ `*)/.*°新店更大更寬敞,比以往更舒適~~~上年首次到訪都係聖誕節🎄今年可以帶埋閃光一齊嚟了😆今年聖誕嘅special除咗經典嘅Cinnamel Rusty當然唔少得限定版Cream Mocha🥰新餐目增加咗唔少,睇嚟好大機會短時間再訪🤭@gwee852-☃️ 𝚂𝚗𝚘𝚠𝚖𝚊𝚗 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟾𝟾 (𝚆𝚊𝚛𝚖𝚎𝚍) $𝟿𝟻 (𝙸𝚌𝚎𝚍)聖誕限定嘅cream mocha上面嘅蛋白脆餅係雪人⛄️每一隻都有唔同表情好盞鬼😛而岩鹽芝士奶蓋仲用咗蝶豆花調色,杯面黏上閃令令嘅砂糖,係咪好似喺雪地上面呢😚同樣用上75% Valrhona、nutty嘅咖啡,順口不甜膩,不愧為招牌✨✨✨🍫 𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑 $𝟾𝟻係以自家製蔓越莓果醬、比利時朱古力雪糕打成嘅milkshake,酸酸甜甜嘅莓果香加上幼順嘅朱古力,質感軟滑,仲有啲脆脆嘅莓果凍乾,味道豐富又有層次,成杯甜品咁呢💕-Tsukimi.Bakery亦都正式加入咗Gwee~為大家提供高質嘅烘焙品🤩@tsukimi.bakery🍵 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊
新店更大更寬敞,比以往更舒適~~~
上年首次到訪都係聖誕節🎄
今年可以帶埋閃光一齊嚟了😆
當然唔少得限定版Cream Mocha🥰
新餐目增加咗唔少,睇嚟好大機會短時間再訪🤭
@gwee852

𝚂𝚗𝚘𝚠𝚖𝚊𝚗 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊

🍫 𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑 $𝟾𝟻
𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑

Tsukimi.Bakery亦都正式加入咗Gwee~
為大家提供高質嘅烘焙品🤩
@tsukimi.bakery

🍵 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 $𝟽𝟸
濃厚紮實又軟滑嘅抹茶Basque Cheesecake 茶香濃郁回甘,同微鹹嘅cream cheese 互相融合,加點香緹奶油同士多啤梨🍓好睇又好食,滿足到抹茶控喔😚
𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎

🍇 𝚂𝚑𝚒𝚗𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚌𝚊𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝 $𝟾𝟾
日本麝香提子嘅果撻!一見到就知 我 要 定 它 了 !
提子甜美新鮮飽滿,加上香緹奶油同鬆軟嘅杏仁奶油饀,清新冇負擔,食多多都唔夠吖🥺好 好 食 🫶🏻
𝚂𝚑𝚒𝚗𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚌𝚊𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝

☕️ Gwee Coffee & More
🏡地址:上環太平山街1號地舖
☎️電話: 66121852
🕙營業時間: 09:30-17:00 (Mon-Tue & Fri); 11:00-17:00 (Sat-Sun & PH)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
𝚂𝚗𝚘𝚠𝚖𝚊𝚗 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊
𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑