之前都無寫過食評 , 但試過今次呢間餐廳之後 , 覺得幾好, 就諗住一定要介紹俾大家   係星期一晚上,係SOHO附近一路行一路睇下有咩好食 , 行行下就見到呢間新開GE餐廳 .見到呢間餐廳分左兩個食野巳嘅Area, 又幾特別喎!睇到入面GE裝修都好舒服 , 見到佢個MENU , D野食都好地道美國菜,係香港好少見,  就決定試下一入去聽見的柔和音樂和餐廳內的裝修和對出的環境巳平靜了我星期一要上班的心情呢度有埋openbar , 服務員話之後呢度會有酒買, 到時就可以近距離睇調酒~一入到去座底.店員俾左一杯水俾我.飲第一啖. 有薄荷同清檸味就好奇睇下佢地放左d咩係d水度 , 原來佢地落左唔同嘅香葉同檸檬, 怪不得,幾清新, I Like it ~之後佢地就開始介紹每樣菜式入面有d咩材料 , 味道同問我想食咩類型ge菜. , 最後我諗諗下想食海鮮同飯, 所以就點左JABALAYA ~總括黎講店員都好friendly 同nice等了大概around10-15 mins , 有得食啦~JABALAYA買相不錯wor , 材料足, 汁就好似番茄汁同龍蝦汁 remix, 惹味 * 有蜆肉. 蜆肉

係星期一晚上,係SOHO附近一路行一路睇下
有咩好食 , 行行下就見到呢間新開GE餐廳 .
見到呢間餐廳分左兩個食野巳嘅Area, 又幾特別喎!

,係香港好少見,  就決定試下

菜式比較特別, 這大概是令我進來試試的原因吧:P

來自意大利的餐具 :P

I Like it ~

幾細心. keep the water fresh~

之後佢地就開始介紹每樣菜式入面有d咩材料 , 味道
同問我想食咩類型ge菜. , 最後我諗諗下想食海鮮同飯,

等了大概around10-15 mins , 有得食啦~

JABALAYA

* 有蜆肉. 蜆肉鮮嫩,連埋旁邊的綠色類似olivia oil , 食落好配襯

*  飯方面煮得唔似risotto般濕, 而是比risotto 乾身, 比較正宗ge美國煮法
    而飯都是比較有咬口,
    在飯裡面見到都幾多一塊塊ge肉腸, 之後食食下仲見到原來廚師將肉切粒
    再放入飯入面一齊煮,  難怪甘惹味

再配埋兩塊甜甜地類似豬肉片ge小食, 好味

到最後我就為要我ge晚餐劃上一個完美ge句號啦 ~~

甜品

甜品最忌的就係唔夠凍
但係呢個甜品就夠哂凍啦,
裡面ge奶凍食落好似牛奶同芝士MIX埋一齊, 口感滑得黎又豐富

而blueberry sorbet 仲可以見到一粒粒ge藍莓係度,藍莓味濃, 都算甜,兩樣一齊食就啱啱好,

食完後.仲想食多杯...唔係好夠喉

食到最後埋單時有個年輕GE後生仔,走過黎問食物如何?, 有D咩要改善?
原來佢係其中一個老闆...HAHA....真係年青有為
聽老闆講遲D會有BUNCH !

等我下次再黎試下其他野先!

p.s 臨走前, 見到廚師研究緊新甜品>< , 好好味咁

題外話/補充資料: 總括呢間餐廳無論環境.食物,都不錯. 員工服務好.會同你好似friend咁傾計...但最緊要係佢地會去問客人意見去改善. 很好!一間有Heart 的餐廳,
2014-09-01