想食咗呢間西班牙菜 @picapicahk 超耐,前排生日就同屋企人嚟慶祝😆餐廳嘅空間感好大,坐得好舒服,而且服務真係好好,成個體驗都唔錯!tapas份量唔算太大,兩個人黎都可以嗌多啲試多啲,大家可以參考返我哋當晚係三個人食,個人覺得呢個份量就啱啱好~.wanted to try this spanish tapas place for a long time 😆 decided to go there to celebrate my birthday 🎂 very spacious and comfy resto 😊 service is on point, making the whole experience really nice 👍 tapas serving size is not too big so you can order a variety of dishes to try! make sure you order the cheesecake 😋 trust me you wont regret it!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.2/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10 ($300-400 pp)
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟 超水準食物 • 環境服務都好 • 可以book位 • 必食芝士蛋糕✨

《𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑅𝑒𝑑 𝐹𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑆𝑜𝑏𝑒𝑡》$75$380 🌟9/10🌟
好小由甜品開始介紹,但呢個𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒真係世界級🤩!!係真係嗰種好食到你會想食到個碟一滴不漏嘅食物🤣
蛋糕嘅前半部份係半溶流心芝士,後半部份就多少少蛋糕嘅口感,整體口感𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦,再加埋餅底,令到層次亦都好豐富!而主要味道來自芝士嘅鹹香味,但同時亦都會食到甜甜地嘅味道,𝑏𝑎𝑙𝑎𝑛𝑐𝑒得好好!不過提提大家呢個蛋糕係hidden menu,我哋有預先reserve定,店員都話最好早啲嗌😝
𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑃𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎 𝑅𝑖𝑐𝑒 - 𝐵𝑖𝑔𝑔𝑒𝑟

《𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑃𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎 𝑅𝑖𝑐𝑒 - 𝐵𝑖𝑔𝑔𝑒𝑟》$195🌟8.6/10🌟
𝑠𝑡𝑟𝑢𝑔𝑔𝑙𝑒左好耐試邊一款𝑝𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎好,最後都係決定試吓墨汁味!配料同埋忌廉撈勻之後,墨魚汁嘅鮮味好香好重,每一粒飯都會食到好濃郁嘅墨汁味,再加埋豬腩肉嘅油香,口感𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦得來又唔會話好膩!略嫌大𝑠𝑖𝑧𝑒嘅份量都唔算好多,兩個人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒就啱啱好啦!

《𝑂𝑐𝑡𝑜𝑝𝑢𝑠 𝐺𝑎𝑙𝑖𝑐𝑖𝑎𝑛 𝑆𝑡𝑦𝑙𝑒 𝑜𝑛 𝑃𝑜𝑡𝑎𝑡𝑜 “𝑎𝑙 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑢“》$130🌟8.8/10🌟
個人都幾推薦呢一碟八爪魚!八爪魚好新鮮、鮮味好重!而且煮得啱啱好,唔同部位唔同口感都好好食!!底下嘅炸薯仔都做到外微脆內軟嘅口感,好好食!!略嫌整體有少少油。

《𝑅𝑒𝑑 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝐻𝑜𝑡 𝐷𝑜𝑔, 𝐽𝑜𝑠𝑝𝑒𝑟 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝐻𝑒𝑎𝑑》$120🌟7.8/10🌟
用𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙過嘅大紅蝦蝦頭嘅蝦膏倒落去一齊食,就算熱狗有牛油同埋其他醬汁,但每一啖都係會食到超濃郁嘅蝦味。之後再食埋蝦頭嘅精華,香濃滋味!個人覺得係就係幾好食,但真係有啲細同有啲貴。

《𝐷𝑒𝑏𝑜𝑛𝑒𝑑 𝑆𝑢𝑐𝑘𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑃𝑖𝑔, 𝑆𝑤𝑒𝑒𝑡 𝑃𝑜𝑡𝑎𝑡𝑜 𝑃𝑢𝑟𝑒𝑒, 𝑅𝑎𝑤 𝑆𝑝𝑖𝑛𝑎𝑐ℎ》$160🌟7.6/10🌟
外皮做得非常之出色,薄脆可口,好似薯片咁!可能因為已經去咗骨,所以肉質比較鬆散,但個人覺得如果唔點醬汁嘅話會有少少乾,食落感覺上冇中式乳豬咁油膩🤣如果大家有心食嘅話一坐低就記住嗌,大概要等45分鐘。

《𝑆𝑙𝑜𝑤 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝐼𝑏𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜 𝐿𝑎𝑚𝑏 𝑆ℎ𝑜𝑟𝑡 𝑅𝑖𝑏𝑠, 𝑅𝑜𝑚𝑒𝑠𝑐𝑜, 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒 “𝐴𝑙𝑙-𝑖-𝑜𝑙𝑖“》$155🌟7.8/10🌟
𝑅𝑖𝑏𝑠唔算話好大條,只有三小件。調味做得非常之出色,但同時又會仍然食到羊肉嘅嗰一種騷味~而口感又唔係平時食𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑟𝑖𝑏𝑠好淋𝑓𝑜𝑟𝑘-𝑡𝑒𝑛𝑑𝑒𝑟嘅嗰一種,都有小小咬口咁!
𝐽𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑑𝑒 𝑇𝑒𝑟𝑢𝑒𝑙 - 50𝑔

《𝐽𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑑𝑒 𝑇𝑒𝑟𝑢𝑒𝑙 - 50𝑔》$90🌟8.2/10🌟
有三種唔同級數嘅ℎ𝑎𝑚,今次揀咗中間嘅20 𝑚𝑜𝑛𝑡ℎ𝑠 𝑐𝑢𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛!油脂分布得好均勻,唔會話太肥亦都唔會話太過鹹,好好食!

《𝐶𝑟𝑜𝑞𝑢𝑒𝑡𝑡𝑒》$15/𝑝𝑐🌟8.2/10🌟
雖然兩款𝑐𝑟𝑜𝑞𝑢𝑒𝑡𝑡𝑒都係新鮮熱辣辣,外層炸得非常之香脆,但兩款嘅味道同口感都好唔同!個人鐘意𝑖𝑏𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜 ℎ𝑎𝑚多啲,感覺上口感層次豐富啲,會食到火腿粒!而墨魚嘅嗰一款就係墨汁嘅味道,可能因為面頭再加左沙律醬,口感非常之𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦,但都好食嘅!真係一個唔錯嘅𝑠𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟!
𝑇𝑜𝑚𝑎𝑡𝑜 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑑

《𝑇𝑜𝑚𝑎𝑡𝑜 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑑》$195🌟7.8/10🌟
麵包烘得啱啱好,香脆得來裏面又夠軟熟!鮮蕃茄好甜,同𝑜𝑙𝑖𝑣𝑒 𝑜𝑖𝑙好夾,好開胃!
𝑆𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑎 𝐽𝑢𝑔

《𝑆𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑎 𝐽𝑢𝑔》$225🌟7.8/10🌟
𝑠𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑎唔會話太重酒味,再加埋啲水果就多曬甜!幾個人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒啱啱好!
𝑃𝑖𝑐𝑎 𝑃𝑖𝑐𝑎 @picapicahk
📍#BELLYwongs_sheungwan #BELLYwongs_central
#BELLYwongs_spanish #BELLYwongs_western #BELLYwongs_cheese
𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑃𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎 𝑅𝑖𝑐𝑒 - 𝐵𝑖𝑔𝑔𝑒𝑟
𝐽𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑑𝑒 𝑇𝑒𝑟𝑢𝑒𝑙 - 50𝑔