餐廳: 震陞雲南美食
資訊:

今晚突然好想食海鮮,上網睇左一陣就臨時約埋媽咪去葵芳搵食。喱間鋪同對面一間茶餐廳原來係一齊既。可能因為父親節,我地都等左半個鐘先有位。✨海鮮種類多,價錢合理。個menu選擇都算多,又唔係好貴,上菜速度好快,基本上10分鐘左右就有野食。講下我地嗌左咩先。🦀避風塘炒蟹我自問係避風塘炒蟹專家,由3歲就開始跟屋企人搵食!但喱個蟹真係有少少令我失望,隻蟹偏細,啲避風塘粒粒非常硬,我差啲分唔清到底係蟹殼定炸蒜?不過啲蟹殼廚師都一早處理左,唔會話好難開黎食!🐚豉椒炒蜆喱個餸啲汁廚師似乎打左個芡,啲蜆好掛汁同出面做法有啲唔同,上菜個時出曬煙,真係新鮮炒既!🎋腐乳炒通菜估唔到喱碟菜竟然係我最愛😂啲通菜炒得好爽脆又好有腐乳味,送飯🍚一流👍🏻👍🏻 我仲食緊蟹個時媽咪已經清曬碟菜😂😂題外話我見同場有客人想食蝦但賣曬,個店員仲走去惠康同街市睇下有無得買😂😂服務真係一流!總括然而,喱啲咁有人情味既食店都好值得我地支持既✌️

✨海鮮種類多,價錢合理。

講下我地嗌左咩先。

🦀避風塘炒蟹

🐚豉椒炒蜆

🎋腐乳炒通菜

總括然而,喱啲咁有人情味既食店都好值得我地支持既✌️
避風塘炒蟹
豉椒炒蜆