2016-10-22
一早食完炸雞, 當然要食甜品, 滿足另一個胃!!!黎到黑布街呢度, 都有幾多特色小店~ 揀左Next station dessert試下早早黎到, 少啲客人, 安排入面嘅座位。同同事坐低之後, 侍應都就放低水同menu。選擇困難症又發作喇, 樣樣都想食, 花多眼亂, 最後每人叫左1款甜品, share食。佛手柑pancake配柚子雪芭 $56甜甜酸酸嘅味道, pancake入面仲有啲脆米, 細細一條pancake, 配埋柚子味嘅雪芭, 一流栗香紫薯山 $65好有藝術感嘅甜品, 栗子蓉食落唔太甜, 紫薯山好真材實料, 配埋啲nuts, 好有口感。熱情果梳乎尼配野莓乳酪雪糕 $56熱辣辣, 食落口有好輕柔嘅口感之餘, 仲有少少橙味, 加埋少少酸嘅雪糕, 簡直一流, 自己食一個完全無問題!!!栗子拿破崙 $58賣相繼續美美的, 栗子蓉唔甜, 酥皮好鬆化同脆, 但食多啲會覺得滯。到我最期待嘅焙茶心太軟配金莎朱古力雪糕 $62賣相一流, 好吸引, 食左一啖心太軟先, 好有焙茶味道, 少少焙茶嘅苦味, 之後配埋雪糕一齊食, 冷熱交融, 仲好味, 個人好鍾意金莎雪糕, 好金莎味!!!! 鍾意金莎嘅朋
早早黎到, 少啲客人, 安排入面嘅座位。
賣相一流, 好吸引, 食左一啖心太軟先, 好有焙茶味道, 少少焙茶嘅苦味, 之後配埋雪糕一齊食, 冷熱交融, 仲好味, 個人好鍾意金莎雪糕, 好金莎味!!!! 鍾意金莎嘅朋友一定要試
仲有好多特色甜品, 下次可以再試!!!