2024-03-07 437 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕好耐都冇去貓貓Cafe啦!🤭去貓貓Cafe就係可以放鬆一下心情!😆今次約咗個朋友去到旺角依家貓貓Cafe,聚吓舊之餘,順便同啲貓貓互動一下!😆下午茶時間嚟到依家貓貓Cafe真係會有好多高性價比嘅選擇!🤩下午茶餐真係好抵食,就算食多一兩個餐又或者加配小食都係好抵嘅!🤭呢個巴馬火腿野菌薄餅🍕,份量啱啱好頂層仲有芝士拉絲!🤤巴馬火腿同埋野菌鹹鹹香香好惹味!😚趁熱食嘅時候仲會食到好香嘅芝士奶香味!😛依度嘅熱飲凍飲選擇都幾多!🥸抹茶拿鐵都係一個做得幾好嘅熱飲!😉佢仲會有拉花添!😛如果口痕想加配小食,建議大家試吓加依個日式忌廉蟹肉薯餅!😍即叫即炸,外層香脆內層就係軟綿嘅忌廉蟹肉薯餅餡,真係唔錯㗎!😚呢個牛角包其實真係好深得我心!🤤煙鴨胸酸忌廉牛角包🥐,牛角包入邊有酸忌廉,🤗所以令到整體更加開胃,牛角包都好鬆化,牛油味都好香,😌酸忌廉嘅存在,就可以平衡一下油膩感!🤓紫米酸奶可以揀少甜,🤩少甜之下酸奶嘅味道會更加突出!🤓紫米嘅份量啱啱好,仲會有粒粒嘅口感!😎甜品就選擇咗自家製伯爵茶窩夫配雪糕,😛呢個製作需時,🤤不過今日同朋友敘舊真係唔覺等耐咗喎!😂伯爵茶窩夫係即叫即制嘅,🤗心
🌕Hello我係Moon🌕

巴馬火腿野菌薄餅

抹茶拿鐵

日式忌廉蟹肉薯餅

煙鴨胸酸忌廉牛角包

紫米酸奶

甜品就選擇咗自家製伯爵茶窩夫配雪糕,😛呢個製作需時,🤤不過今日同朋友敘舊真係唔覺等耐咗喎!😂伯爵茶窩夫係即叫即制嘅,🤗心形嘅圖案真係好適合打卡,😋雪糕比較容易溶,😆所以上菜之後打完卡要快啲食啦!😉伯爵茶嘅味道真係好香,配埋曲奇妙脆嘅雪糕真係一流!🤣
自家製伯爵茶窩夫配雪糕

🌕最後MoonMoon都好滿意今次嘅貓貓cafe!呢度嘅貓貓都好平易近人,仲好親民添!🤗會有一部份嘅貓貓瞓緊覺或者休息緊,但係依度真係有好多貓貓,所以唔使擔心冇得同貓貓互動!😛全部貓貓都好可愛,有啲仲會見到你嘅鏡頭擺埋甫士俾你影相添!🤪喺依度逗留咗一個下午時光,除咗可以同朋友敘舊,同貓貓玩完真係成個人都放鬆晒!🌕
2024-02-19
10 分鐘 (堂食)
下午茶
巴馬火腿野菌薄餅