2021-07-09
平時食元氣,最鍾意5:30前幾分鐘到舖頭,然後當晚餐食,因為咁樣食係「最抵食」既。我同朋友要左2個「午後之選」,一個$50、一個$62。點解話佢抵食? 因為如果散叫一定無咁平,又多款,份量就夠,完全係當晚飯咁食。可能時間仲早唔係好多人,所有的食物都好快來到,多到張枱唔係咁擺到,如果可以唔好咁急咁多食物出哂,會食得無咁緊張。我朋友其實唔係好食生野,佢叫左下面呢個餐($50):所有壽司都係全熟的,而另外仲有包括一個烏冬同埋南瓜餅。呢2個好可惜無影到相,烏冬正正常常啦,南瓜餅就好好食,甜甜地,個炸漿亦唔錯,而且來到個時好熱,應該係即炸。壽司方面,講真食物賣相擺盆真係好「求其」,食物展示同上面張相差好遠下。但諗深一層,我都係為左便宜和同個friend傾下計先來食,咁賣相就真係唔係我地睇重的地方。壽司的味道,我個朋友話正正常常啦,無話好、又唔係差。佢最鍾意食饅魚,個汁甜甜地。以下呢個就係我個餐($62),包括的食物亦較多:小食方面,我就叫左薯條,薯條好好好好食,係即炸,好香、食落去係會燙親個口的,要小心啲食。唯一批評係個醬,係沙律醬,唔襯個薯條,我情願要普通蕃茄醬。仲有個章魚小丸子,又係唔記得影
我朋友其實唔係好食生野,佢叫左下面呢個餐($50):
以下呢個就係我個餐($62),包括的食物亦較多:
仲有個章魚小丸子,又係唔記得影相,有3粒,呢個不過不失啦,咁自己又唔會要求係元氣食度日本質素的小丸子,啲章魚小丸子都好熱,裡面不算太外脆內軟,裡面的章魚亦太細粒。
仲有個刺身,三塊三文魚,都幾新鮮,幾好食。
炸蝦壽司就正正常常,無乜特別。
另外仲有3件壽司,其實都係正常野,唯一唔鍾意係中間個件生蝦壽司,係都要加PAT 沙律醬,完全唔夾,感覺有啲似係因為個蝦唔夠新鮮,所以要加啲醬去掩飾。
點都好,其實呢餐好抵食,食到好飽,2個人加埋都係$123 (加埋一)