2008-03-01
同男友兩個後生仔女去飲茶下午茶時段~都不太知道價錢...好似寫得唔係太清楚~入到去~安排左兩個位俾我地之後,staff就即係問我風口位,凍唔凍,其實都無乜風,但係對呢到d服務已經好有好感~~叫左差唔多十碟/籠野食~凍凍有野食個阿姐都講句:慢慢食,多謝晒~相比起有d茶樓,呢到d阿姐有禮貌好多~另我最深刻ge食物係馬拉糕~一籠有三件,中間夾雜d花生醬~好好味呀~~我地仲叫左蝦絞(無薑絲,岩我),燒賣(d色暗左d,但係都唔錯),山竹牛肉球(普通茶樓味),糯米包(黃色皮包住,我仲以為係糯米卷添),牛肉腸(好味~竟然可以做到咁清),蘿蔔糕(都好好食,唔係好散,加埋甜醬真係very good),唔記得仲有咩lu~~最後好似走漏一張單---蝦米煎腸粉...不過唔緊要,因為果時我地都飽到上心口~^^埋單都係$118,我諗,每碟/籠野都唔過$10,茶位連加一都唔太貴~
下午茶時段~都不太知道價錢...好似寫得唔係太清楚~