2022-06-24 20 瀏覽
家庭日總要作一定困擾的決左,大家食咩野。要合乎所有人的口味通常都是日式餐廳。屋企有人自願做步兵。甘就辛苦哂佢走遠小小,上網找到這一間外賣壽司店🍣。千之味御品。跟據步兵報道店面可以用兩個字形容「乾淨」。一間壽司店乾淨對我來說極之重要❗️因為制作的是魚生刺生等生食的。講到外賣自取壽司的話,平時多數都係爭鮮、魚尚,今次係第一次食呢間壽司,㨂左幾個set全家一齊食。一入到去店面整齊乾淨,但佢無提供座位,只有兩張企枱,所以呢間鋪頭應該做外賣居多。等緊既期間望左佢個廚房一陣,半開放式,但又大又乾淨。有陣時出街食飯都會八卦下人地個廚房咩樣,雖然唔係好知道裡面格局,但我都幾欣賞佢個廚房,乾淨闊落,成個觀感好好。外賣會送埋個保溫袋同冰比你,而番屋企中途買左少少野,所以around 45分鐘之後先番到屋企,塞番個幾盤壽司入雪櫃雪一陣先再食。咁多款入面,我最鐘意左口魚同墨魚。其實平時出街好少食左口魚,但今日呢個左口魚鮮甜唔油膩,連我屋企人都話好食。而墨魚都係出乎我意料地好食,平時食街食個D會好難咬,但佢呢個爽口之餘唔會咬唔爛。一片片白雪雪既魚身配上細膩既刀紋,爽彈既口感成為我今日至愛。另外一款意想不到既係三文
甘就辛苦哂佢走遠小小,上網找到這一間外賣壽司店🍣。
千之味御品。
跟據步兵報道店面可以用兩個字形容「乾淨」。

咁多款入面,我最鐘意左口魚同墨魚。其實平時出街好少食左口魚,但今日呢個左口魚鮮甜唔油膩,連我屋企人都話好食。而墨魚都係出乎我意料地好食,平時食街食個D會好難咬,但佢呢個爽口之餘唔會咬唔爛。一片片白雪雪既魚身配上細膩既刀紋,爽彈既口感成為我今日至愛。另外一款意想不到既係三文魚吞拿魚蓉反卷。佢個魚蓉同整體壽司配合得好好,唔會有醬料蓋過魚既鮮味,亦都唔會互相搶味,同時加上青瓜蔥絲入口清爽,係今日既黑馬。雖然平日大家都會讚三文魚有幾好食,但咁啱今日叫既三文魚都係炙燒或者有芝士、醬料等,我自己覺得加左醬料之後反而食唔出壽司質素,或者沙律醬自己會蓋過哂所有味道,所以都係謹謹試過兩口,但整體質素係好既。

Overall我都幾滿意呢間鋪頭,係絕對可以番兜以後再食or同frd 開party 既時候嗌黎食。滿意佢個性價之餘,質素都好OK(PS大推左口魚,三文魚吞拿魚蓉反卷同墨魚)。或者之後可以lunch再試下佢D丼飯or定食,因為個價錢都好幾吸引。我住附近的話應該會成日忍唔住嗌黎食😂😂。