2014-05-10
見開飯咁多好評,琴日決定一試。由於星期五只有WALK IN, 以落雨無咁多人排隊啦, 但人龍有3個鋪位咁長, 我地由6點半排到8點先入到座,人龍去得好慢,因為店內坐位好少,大家去之前要由心理準備。點完餐, 待應先上4小碟前菜 (由於喜歡佢既泡菜想refill,但無得refill)(泡菜夠辣又不會太咸.,其他 - 薯仔絲,翠肉瓜&冬菇無特別)1) 辣年糕, 無咩特別,不過份量算多2)辣豬肉, 豬肉有點"鞋",但味道不錯, 配送白飯一個,我們點多一個白飯$103)海鮮煎餅 煎得香脆不會太油,不錯。埋單$300, 整體感覺良好,食物有地道feel, 由於臨時去食, 無訂到蟹, 同埋老公唔食芝士既關係, 所以無點到兩個招牌菜,有點可惜。下次再試過,不過會選擇一至四可以book位既時候, 因為無番咁上下腳力都唔好去排隊。
(泡菜夠辣又不會太咸.,其他 - 薯仔絲,翠肉瓜&冬菇無特別) 1) 辣年糕, 無咩特別,不過份量算多 2)辣豬肉, 豬肉有點"鞋",但味道不錯, 配送白飯一個,我們點多一個白飯$10 3)海鮮煎餅 煎得香脆不會太油,不錯。 埋單$300, 整體感覺良好,食物有地道feel, 由於臨時去食, 無訂到蟹, 同埋老公唔食芝士既關係, 所以無點到兩個招牌菜,有點可惜。