2017-03-25 1523 瀏覽
星期五晚當然要出去食下好野, 於是上網睇下, 要環境好質素有保證, 好多人都推介深宵食堂, 同時今日行開尖沙咀所以就二話不說係度開餐, 始終對我黎講, 除咗環境質素, 地點車程都好重要。當晚好彩7點前已經到達, 否則7點半過後, 店外已經大排長龍, 除非你一早BOOK 咗位, 如果唔係一位難求。店內一系列既木製家具裝潢設計, 乾淨企理環境舒適, 感覺好似去咗日本。 密燒八爪魚(雞肉腸), 賣相唔錯, 刀工細緻而且份量都唔少, 好合適同一大班人吹下水食下野, 因為腸類加上蜜糖係好易會燒得唔好, 但呢碟火喉非常好, 係大廚細心之作。 一口安格斯係食堂推介食品, 價格有d貴但口感唔錯, 肉質不會過硬之餘, 牛肉肉水鎖緊肉中, 保留肉既鮮味, 相對以前食過既安格斯牛, 呢次係最好。如果去深宵食堂無食過一口安格斯, 都好難話去過。 吉列廣島蠔, 賣相炸得過火少少, 口感還可但醬汁唔夾, 相信用沙律醬會好d, 期望之後有待改善。因為我覺得蠔係食日式食品一定叫。 凍豆腐, 對於我黎講豆腐一定要夠滑同厚切, 呢個就絕對夠, 雖然好難夾起食, 但碟内有兩隻匙, 方便我地進食之餘也可以避免與其他食物味道混

凍豆腐, 對於我黎講豆腐一定要夠滑同厚切, 呢個就絕對夠, 雖然好難夾起食, 但碟内有兩隻匙, 方便我地進食之餘也可以避免與其他食物味道混合, 激讚這種細心做法。