2020-02-23
情人節睇完戲同男朋友諗去邊度食飯,想搵間靜靜地又吾太貴既,聽朋友講呢頭有間樓上cafe 幾好行咗兩個圈都搵唔到間野,後尾搵到原來都幾隱蔽,間鋪喺唐2樓唔講真係唔知,上到去間餐廳地方都幾大喎, 細節位其他唔講,侍應講今日有情人節餐$300心諗會唔會中伏,我同男朋友商量下食唔食情人節餐定散叫,事實情人節餐300好難找,商量完就試一試佢哋嘅情人節餐,我就揀間咗個海鮮忌廉湯,味道唔錯,沙律,沙律係牛油果巴馬臣火腿沙律🥗巴馬臣同蜜瓜周圍都係,第一次食牛油果配巴馬臣都幾特別,個汁好似啲柚子味,幾特別啊未試過男朋友揀左牛扒 而我就叫左羊扒,廚師好有心思,因為當日係情人節所以紅蘿白都整左心形,呢d細緻位值得一贊!☺羊扒吾會overcooked個汁都幾惹味,但如果可以多一至兩塊會好啲因為d羊扒都算細塊!食完主菜都可以話幾飽,但最後個焦糖燉蛋,我個人好怕太甜既甜品,呢個岩岩好,擺盤有心思。總括黎講,食左一餐好味既情人節餐,比起出面食幾百蚊又吾飽果d,呢度味道吾錯價錢又抵,下次如果經過呢頭可以再上來😋