2020-11-06
小編長期都鍾意食泰國菜,系一個不折不扣既泰菜愛好者,所以都關注左依間有特色既東南亞餐廳好耐👀。咁啱有朋友好即興咁約小編,小編就即刻講食青花了。個餐牌有好多選擇,樣樣都好心動,好難作岀選擇。最後就揀左豬腩生菜包同青咖喱烤雞再加一份手抓薄餅。飲品方面,我就選擇左蝶豆花椰子奶蓋,而同行友人就揀左蝶豆花青檸茶。睇得又飲得!關於味道方面,豬腩生菜包超級好食,五花腩煎得香口,每舊既大小都差不多。而且調味啱啱好,唔會重口味得尼又有少少甜!小編既生菜包一定要有兩舊肉系裏面,咁正一定最正!小編就認為班蘭青咖喱好辣,佢既辣味蓋過左佢真實既味道,本身都系叫手抓餅尼配咖喱,點知佢辣到要加碗白飯尼送飯。咖喱入面有秋葵,薯仔同花生碎。而燒雞幾好食,肉質食落幾嫩幾滑!Overall 尼講,生菜包最好食!如果一大班朋友一齊尼飯聚,叫唔同食物一定好開心,試到唔同既特式野!
蝶豆花椰子奶蓋
炭火炒蒜豬生菜包