2016-04-23
本來係一間素食做招唻的餐廳,點知3月1號轉左menu (香港少人支持全素食?),變得不倫不類同同事去食long lunch, 諗住搵個好地方hea下。店面好難搵,在唔起眼大廈的某樓層。入到去,門面都幾靚。一睇menu,最想食的salad已除去。依,乜set lunch款款都有肉既?侍應就話轉左menu。甘黎到都照食啦!其實我地都唔係堅持素食,只係想偶然食一下。叫左兩個set,一個雞肉飯(全名太複雜),一個卷。雞肉飯不過不失,幾有特色但唔算好味個卷就出事喇 首先,落錯單。等左15-20分鐘先出左個錯既lunch。仲要侍應完全唔覺得自己有錯,前後連埋大廚出黎confirm左我地三次,先再整過一份新既。上台後,個卷味道可以,但個皮硬到薄餅甘。甜品自然不抱期望,都無機會失望。最正係餐飲了,可以揀水或茶。茶是Nippon茶包,而水竟然係bonaqua最細size既樽裝水百零蚊,尖沙咀食個lunch,唔算貴。但地段,服務,食物同餐飲,絕對唔值。PS. 唔知佢未轉menu時,係味真係甘好食呢
上台後,個卷味道可以,但個皮硬到薄餅甘。
甜品自然不抱期望,都無機會失望。
PS. 唔知佢未轉menu時,係味真係甘好食呢