2015-11-13
今日去山頂行港島徑, 先食個BRUCNH再出動, 本來唸住去既食肆無位, 唯有再捃 , 行到去灣仔PP3附近既斜路, 見在路邊既CLASSIFIED有位, 便入內安坐 ; 一向只知食芝士較為出名.....無餐 , 全部單點 !朱古力沒有拉花, 只係一杯極普通既朱古力 !以上這兩杯只係容量的分別, 橙色係中 , 黑色係大 , 兩杯都係MOCHA , 哈哈, 但中既拉花靚D有一個大大的心, 大杯的那個.....發育不健全 , 賣相... 橙杯勝 ; 但味道呢.... 黑杯明顯有朱古力味的咖啡, 但橙色果杯完全聞唔到朱古力味, 唔知係咪比錯咗呢?!HAM egg benedict 就只係有兩件EGG BENEDICT , 麵包不是不般的白漢堡, 只用薄薄多士, 沒有伴碟沒有沙律菜.... 手工粗糙.........視覺上已感到失望 , 水煮蛋又煮得過了火 ..... 普通男士既胃口係唔會夠飽既 !我係叫煙三文魚, 但等咗好耐嚟咗個菠菜EGG BENEDICT.... 個STAFF問我可否照食..... 我見朋友那個還未到, 所以我還是要番我個煙三文魚 極簡約既煙三文魚egg benedic
無餐 , 全部單點 ! 朱古力沒有拉花, 只係一杯極普通既朱古力 ! 以上這兩杯只係容量的分別, 橙色係中 , 黑色係大 , 兩杯都係MOCHA , 哈哈, 但中既拉花靚D有一個大大的心, 大杯的那個.....發育不健全 , 賣相... 橙杯勝 ; 但味道呢.... 黑杯明顯有朱古力味的咖啡, 但橙色果杯完全聞唔到朱古力味, 唔知係咪比錯咗呢?! HAM egg benedict 就只係有兩件EGG BENEDICT , 麵包不是不般的白漢堡, 只用薄薄多士, 沒有伴碟沒有沙律菜.... 手工粗糙.........視覺上已感到失望 , 水煮蛋又煮得過了火 ..... 普通男士既胃口係唔會夠飽既 !
我係叫煙三文魚, 但等咗好耐嚟咗個菠菜EGG BENEDICT.... 個STAFF問我可否照食..... 我見朋友那個還未到, 所以我還是要番我個煙三文魚 極簡約既煙三文魚egg benedict , 因為前車可鑑, 已沒抱太大期望 .... 水煮蛋比上一個無咁過火吧了... 一路食一路掛住新蒲崗DELIGHT食過那份, 那份真的令我回味無窮 ! 好彩水煮蛋內的蛋黃液還會流動 ALL DAY BREAKFAST
等咗好耐好耐既終於有啦 ! 嘩......好油膩既 , 可能食慣依家普偏既港式CAFE D 早餐會伴以少許沙律菜同食 , 這碟真係令人覺得未食已經好滯好肉好"溜" , 無肉不歡的人或許會喜歡既 !
每人叫了份早餐再加杯野飲, 位位都要成150 , 又唔見到好食同好飲, 咁既價錢都好貴呀 !