2019-08-23
想搵個靜靜地地方同班姊妹睇下書交流下,諗起之前同朋友黎過哩度食野,環境好合適,購買一杯飲品既價錢就可以靜靜地坐低睇書、做自己喜歡的事情又或hea一個下午,姊妹們都贊同黎體驗下都市悠閒地。我地黎到大概係下午兩點左右既時間,唔知系咪因為星期日關係,店內人流很多,我地行左兩個圈都搵唔到個較寧靜既位置,四圍都坐滿了人,幸好之前系網上Book左位,於是向店員查詢,經他幫忙後才有張檯坐下,我地既計劃只能在半泡湯之下進行,人來人往之中閱讀。而因為人流較多既關係,我地無即時購買飲品,係中段時間,我出左去幫姊妹們購買飲品,我叫左壺有機檸檬薑茶、鮮奶綠茶、百利甜酒朱古力、鮮奶朱古力,比完錢,店員比左個呼叫器我,我坐反埋位,大概過左15分鐘左右既時間,呼叫器便響起,可以去出餐處提取飲品了,熱呼呼,有機檸檬薑茶好大壺,味道好清新好薑,姊妹們都一致話飲品好味,我地睇完書飲完野,之後將D杯放反去自助清理區便離開了。