2014-04-22
小女我呢係荃灣翻工,日日係間鋪門口等車,可以話係睇住呢間鋪成長啊XD話說呢,我由佢地開始裝修就睇到而家啦,終於有機會同個friend去食下啦~-由一開始既小貓兩三隻,去到而家咁多人排隊變化真係幾大下嫁。好奇既我當然去睇下啦,岩岩18號開始放假,於是約埋某個朋友去食啦。-好多人吖>w<好彩仲有張臺比我同個朋友。話說我突然之間想過離食野除左係因為我偷偷咁觀察左間鋪頭好耐之外,係因為係去食lunch既途中見到個好故事式既餐牌。-當賽螃蟹遇著黑松露,係唔係好詩情畫意呢~一時忍唔住影左相XDso that,夜晚同朋友食野既時候我就叫左呢個當賽螃蟹遇著黑松露啦。-黑松露好香,而且d蛋白好好食,58蚊,值得推介嫁。我個朋友叫左個牛扒,配意粉。不過我未離得切影相佢就鋸左去食喇QAQ。為此,我鋸左佢d牛扒離食~原來佢d牛扒都好好食嫁,d汁夠多,唔會話太乾,而且夠大份,我鋸左朋友好多塊,佢食完之後仲話飽嫁,證明我唔係食左佢好多姐XD最後,我地叫左個雜菜沙律離做個完美既結局。只可惜我再一次忘記影相...食到一半先發現我忘記左做最重要既事,唉,我無得po相上FB啦TAT。好啦,po唔po上FB
-好多人吖>w<好彩仲有張臺比我同個朋友。
-黑松露好香,而且d蛋白好好食,58蚊,值得推介嫁。
最後,我地叫左個雜菜沙律離做個完美既結局。
好啦,po唔po上FB唔係重點,重點係d沙律好好食~靜係睇賣相都已經覺得好好食啦!
而且有我平時係其他餐廳既沙律發現唔到既野——車厘茄。
我最愛既番茄仔出現左係一碟沙律之中,可謂萬綠叢中一點紅啊~!
以上係小女的真心推介~價錢唔貴,而且d野好食,我知道呢間焗廚點解會有咁多人排隊啦!
題外話/補充資料:
焗廚,I will be back嫁~~~