2018-12-02
岩岩旅行返黎,仲倒緊時差,朝早起身已經系晏晝....😓突然醒起今日約左朋友食飯,朋友安排左佢成日都食既泰菜- -金蘭花。非常對胃口,佢知道我出門在外多日,專登揾我最愛的泰菜。餐廳雖然唔大,但坐得舒服,枱與枱之間系有晒空間感的。串烤系必須要食的菜式之一,尤其推薦豬仔肉串燒,豬仔肉夠味,肉質嫩滑,偏大塊,醬料有少少辣,烤肉串泰味十足,過晒牙癮,醫肚一流。豬仔肉不肥,肥瘦適中。酸辣椰汁雞湯:原本以為只是湯,結果發現料多到變成一道主菜咁,昵道菜有驚喜!椰汁濃郁,有獨特的泰式香料味,菇又帶起雞的鮮,同時雞又令菇不單調,所以整個配搭都令人很意外的喜歡!菠蘿炒飯,配料多,菠蘿很fresh,肉鬆腰果炒得好香口,可惜飯身比較濕,我地比較鐘意乾爽d既炒飯,所以如果可以炒得乾爽d就會更好味的。泰式黑椒炸豬手豬手脆皮無敵脆,好香,沾上醬汁,味道一流。豬手都算多肉,黑椒令豬骨更有味。難得約朋友吹水,飲返杯野傾下計,呢間泰式餐館系不錯的選擇。
非常對胃口,佢知道我出門在外多日,專登揾我最愛的泰菜。
餐廳雖然唔大,但坐得舒服,枱與枱之間系有晒空間感的。
豬仔肉不肥,肥瘦適中。
泰式黑椒炸豬手
難得約朋友吹水,飲返杯野傾下計,呢間泰式餐館系不錯的選擇。