2021-07-28
本身同朋友係尖沙咀想搵間適合傾計既餐廳,一諗就諗起牧羊少年,可惜入到去先發現K11依間牧羊少年唔算大,同埋被安排坐係要搭枱既位置,所以感覺有D迫,同埋講野回音好大好嘈呀! 不過好彩,食物質素都加返D分灸燒荷蘭汁豬肉排($78)每次去牧羊都會叫既豬排,吸引在個豬排燒得好香,同埋好多肉汁食落唔會柴口,仲要足足兩大塊份量十足上面既荷蘭汁配Eggs Benedict就試得多,但加埋落豬排一齊食好少見第一印象感覺會好漏,但食落一D都唔會,因為個汁質地無其他蛋黃醬咁杰身同酸,所以唔會搶走豬排既味之餘又可以中和番油膩感香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉 ($108)泰式醬好惹味,配料足,大大隻鳳尾蝦份量都多,唔算好辣酸酸地幾開胃美中不足係意粉偏硬左D,不過煮得幾夠味,唔會汁粉分離是拉差醬法國雞翼($68)對依碟雞翼老實說就有D失望啦,明明我印象中既是拉差醬係甜甜辣辣架,但依個醬變左做千島醬而雞翼就係普通加個皮偏厚同硬既炸雞翼,不過真係幾大隻,入面亦算嫩滑所以我地最後都係走皮食入面D肉,作為雞翼控都真係有少少唔滿足,下次唯有叫第二樣啦
所以感覺有D迫,同埋講野回音好大好嘈呀!
不過好彩,食物質素都加返D分
灸燒荷蘭汁豬肉排($78)
香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉 ($108)
泰式醬好惹味,配料足,大大隻鳳尾蝦份量都多,唔算好辣
酸酸地幾開胃
美中不足係意粉偏硬左D,不過煮得幾夠味,唔會汁粉分離
是拉差醬法國雞翼($68)