2023-06-20
Thai Basil(金鐘)🦐海鮮喇沙 SEAFOOD LAKSA $112超驚喜!呢個係偏甜嘅汁底 超級香椰奶味 食完一啖絕對想繼續食🤍有三四隻帶子 煎得超級嫩 唯一缺點啲豆腐皮有啲硬 唔係太吸到啲汁 同埋有隻帶子蒸到燶咗 所以食落有少少苦😞🐓雞肉青咖喱 Green Curry Chicken $122雞肉份量好多 係完整嘅一大舊 但係始終佢用嘅係雞胸部份 略嫌少少太熟 咖哩部份一拎嚟就好香 甜甜地非常容易入口 🤤🍕+$24 薄餅ROTI PRATA應該係超市嘅冷凍薄餅 得一塊餅係太夠分 不過點汁一流 Perfect Match! THAI BASIL’S SPECIAL 🍹THE CLASSIC $58Thai Green Tea · Evaporated Milk · Condensed Milk類似泰式奶茶嘅感覺 但係個奶蓋唔係好持久 類似泡泡多啲 🍸AFTER SPA $58Fresh Lime ·Pandan·Lemongrass·Earl Grey Tea·Soda呢個一飲係超級醒神 因為用咗梳打水所以係有氣嘅 明顯嘅係檸檬味 其他茶味比較淡 不過越飲越好飲Recomme
🦐海鮮喇沙 SEAFOOD LAKSA $112
🍕+$24 薄餅ROTI PRATA