2022-10-10
⚪️見字飲啡路過幾次都被門口搶眼的霓虹燈招牌吸引目光,這是一間埋藏於旺角的一間寶藏咖啡店,兩層高的空間比想像中闊落,環境佈置有心思,地下以純白為主,二樓裝潢以工業風,結合了日系屏風與榻榻米的元素,整體空間滲透日系平靜的禪意,份外悠閒!沒有任何的突兀感,反而讓人有種家的溫馨感,好適合靜靜地食飯傾傾吓Lunch set$78 up花雕麻辣墨魚仔意粉意粉有質感配上微辣醬汁及爽口的墨魚仔,香濃好味,喜歡吃辣的一定要試,出面好少食到呢個配搭另一款意粉黑松露粗管麵同樣好食,醬汁濃稠掛汁,份量也相當大方不是飲品. 凍檸茶$78食物高質有誠意,我最鍾意佢既變奏版心太軟,熱烘烘的心太軟一切開就徐徐流出紅茶流心,茶味芳郁微甜,配上檸檬口味雪芭,港式凍檸茶甜品好驚艷Crème brûlée焦糖燉蛋咖啡一定要試呢度既咖啡,出品有美感,賣相一流!呷一口甜甜焦糖奶泡,夾著咖啡的香氣,順滑易入口非常推薦,肯定之後會再encore,因為仲有好多唔同口味咖啡想試—————————————————GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hk
⚪️見字飲啡
花雕麻辣墨魚仔意粉
不是飲品. 凍檸茶$78
Crème brûlée焦糖燉蛋咖啡
一定要試呢度既咖啡,出品有美感,
—————————————————
GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #旺角cafe #grindcafe #文青cafe @grindsize #吃貨 #打卡餐廳 #香港打卡 #旺角美食
___
🥇Follow @eathkgirls