2019-02-12 94 瀏覽
又一個收工勁肚餓既下午,近近地估唔到旺角都有咁CHILL既地方食下午茶下午茶係分開另一個MENU,但有LUNCH MENU包埋飲品餐廳環境好舒服,地方好大,又開揚,估唔到銀行中心入面有間咁好坐既餐廳可以望到西洋菜街既街景~友人睇到呢個超載椰青焗飯時,深深比圖片吸引住左就決定點一個黎試試哇!!!真係超載得好緊要,份量超大!係起碼3人份量黎我諗廚師好辛苦先mould得實呢個shape,食落去第一啖已經充滿椰味!!!淋上椰漿,啖啖椰香好神奇係又唔會太甜,食落又唔會覺得膩可能因為太好味既關係,我同友人兩個人竟然食得哂呢個焗飯!其實呢個飯我覺得好岩平日幾位朋友一齊SHARE!而且好足料,好多海鮮!食到柳青入面都仲係有好多飯!超級真材實料喜歡椰味既朋友一定一定一定要點!再配多杯椰汁綠豆冰,十分愛好椰汁既朋友表示100分滿意今餐生牛肉湯河 $59 連一杯飲品,泰式特飲要+$8生牛肉既片數都唔少,湯河味道唔錯,足夠一個人食飽!香茅燒木棉魚$145 原來即係燒大眼雞魚,平日我同朋友都唔太食魚但今次呢條又真係燒得幾好味!由於係燒既關係,連鱗一齊燒所以食既時候記得起走塊皮,唔好食皮我地兩個人繼續因為好食既關
可以望到西洋菜街既街景~

友人睇到呢個超載椰青焗飯時,深深比圖片吸引住左
就決定點一個黎試試

哇!!!
真係超載得好緊要,份量超大!係起碼3人份量黎
我諗廚師好辛苦先mould得實呢個shape,
食落去第一啖已經充滿椰味!!!淋上椰漿,啖啖椰香
好神奇係又唔會太甜,食落又唔會覺得膩
可能因為太好味既關係,我同友人兩個人竟然食得哂呢個焗飯!
其實呢個飯我覺得好岩平日幾位朋友一齊SHARE!

超載椰青焗飯

而且好足料,好多海鮮!食到柳青入面都仲係有好多飯!
超級真材實料

喜歡椰味既朋友一定一定一定要點!

再配多杯椰汁綠豆冰,十分愛好椰汁既朋友表示100分滿意今餐

生牛肉湯河 $59 連一杯飲品,泰式特飲要+$8

生牛肉既片數都唔少,湯河味道唔錯,足夠一個人食飽!

香茅燒木棉魚$145
原來即係燒大眼雞魚,平日我同朋友都唔太食魚
但今次呢條又真係燒得幾好味!由於係燒既關係,連鱗一齊燒
所以食既時候記得起走塊皮,唔好食皮
我地兩個人繼續因為好食既關係竟然成條魚食哂

睇相就知有幾大條!!燒到香口,乾身得黎又唔會過份乾!
唔洗點汁都好食

真係用香茅燒!

最後,以一個焦糖布丁為今餐畫上完美既句號
布丁個燒地比寞CREAMY,雖然本身已經食到好飽,但果刻真係好想再食多一個焦糖布丁
因為好岩我口味,CREAMY滑身,少少凍既布丁身配上一層熱脆既焦糖皮

其實呢餐下午茶食完,我晚飯都無食了,
因為好飽好滿足~
2019-02-11
  • 香茅燒木棉魚