2022-04-11
🍵日 本 宇 治 抹 茶 奶 油 包每日11AM/3PM準時出爐準時賣晒😂唔係住元朗都唔知幾時會食得倒,日日望住佢地個story但夾唔倒時間買...然後終於比我好好彩咁趕倒🥹唔會好似菠蘿包咁係咁甩皮,隔夜食烤翻熱個180°嘅表皮一樣keep倒咁脆,抹茶奶酥餡澀中帶甜,配埋Earl Grey茶💯🥨肉 桂 卷見佢平平地$12,果然唔會令人失望,超值👍🏽🥐1 6 層 伊 思 妮 牛 角伊思妮=草飼牛無鹽發酵鮮牛油嘅牌子,食材哩嘅野我就唔係好識,買左一個原味﹑一個杏仁,真係好大舊,烤番熱食一樣酥脆同有空氣感,唔洗比成百蚊都可以享受倒出面嘅All day breakfast~🍠台 灣 紫 薯 麻 糬 包啲麻糬令成個包嘅奶味好重,質地係比較爆漿咁,相對而言紫薯蓉唔係個主角,同啲麻糬夾埋一齊,隱若咁浸透出黎🍞🍊橙 丁 檸 檬 乳 酪 吐 司🍞🍵特 濃 抹 茶 拿 鐵 麻 薯 吐 司Share享樂嘅吐司可以有助促進人與人之間嘅關係,就咁食都超級鬆軟,一個忍唔住就會拍左半舊,烤熱配埋果jam或者紅豆蓉更好食,抹茶味唔算好特濃,加左麻薯烤熱左之後溶溶地,面包脆脆地,好似食緊烤綿花糖咁🥰🍵抹 茶/伯 爵 茶
🥨肉 桂 卷
見佢平平地$12,果然唔會令人失望,超值👍🏽
🥐1 6 層 伊 思 妮 牛 角
🍠台 灣 紫 薯 麻 糬 包
🍞🍊橙 丁 檸 檬 乳 酪 吐 司
🍞🍵特 濃 抹 茶 拿 鐵 麻 薯 吐 司
🍵抹 茶/伯 爵 茶 𝚂𝚌𝚘𝚗𝚎
個人鐘意享樂嘅scone,實實淨淨咁夠大件,翻焗後外脆內軟,保留倒啲濕潤感,而且茶味特別濃!
🥯湯 種 手 工 芋 泥 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕
成日都覺得享樂bagel對我黎講細得濟(因為價錢都較平),同埋唔知係咪-5%糖,食落啲味比較raw,包嘅質感都差咁啲
🍯特 濃 抹 茶 焦 糖 三 角
個光澤bling bling嘅抹茶焦糖面令人完全招架唔住,好似食緊特濃抹茶嘅西多,好食好食!