2014-03-11
元朗區自從yoho的發展,附近的食肆都興旺起來,我家附近的商舖差不多都變成食店。而且有無數類型及國家美食可供選擇,水準亦不錯。這天,跟家人想找到地方食個休閒早午餐,見呢個moment未試過又好多人食,就試下~~抵讚之處,佢不分平日、假日都有午餐、下午茶套餐,價錢十分之抵,而且跟仲可以選湯或熱飲。我選了雞扒漢堡,我屋企人就選左辣雞炒意粉同豬手拼沙律~~我選擇跟餐點了個蘑菇湯,黎到個湯竟然唔係熱,只係暖暖地!!即刻大打折扣!!但再細心品嚐,其實味道都不俗,而且每啖都有蘑菇碎粒,而且香味亦夠,只是如果是熱的更好。我的雞扒漢堡來了!! 嘩,也太大個吧!! 午餐價錢都咁大個!都幾抵!!但以我個口食佢真係有d難度,不過佢個包真係好足料,唔係得個大字! 佢夾左整塊煎雞扒、一大片芝士、幾片番茄切片、新鮮沙律菜仲有沙律醬,感覺都幾fresh,而且味道配合得不錯!仲有我最愛的薯角,新鮮炸起熱辣辣,正!!但份量實在太多,真係食唔晒,分左d俾屋企人食~~一個女仔食晒有難度,建議同朋友share~~屋企人點的兩款賣相都不錯。豬手拼沙律,中間有夾蜜桃,不會吃到很膩。而且有沙律,營養同味覺都均衡。辣雞炒意粉香氣十足
而且有無數類型及國家美食可供選擇,水準亦不錯。
這天,跟家人想找到地方食個休閒早午餐,見呢個moment未試過又好多人食,就試下~~ 抵讚之處,佢不分平日、假日都有午餐、下午茶套餐,價錢十分之抵,而且跟仲可以選湯或熱飲。
我選了雞扒漢堡,我屋企人就選左辣雞炒意粉同豬手拼沙律~~
但再細心品嚐,其實味道都不俗,而且每啖都有蘑菇碎粒,而且香味亦夠,只是如果是熱的更好。 我的雞扒漢堡來了!! 嘩,也太大個吧!! 午餐價錢都咁大個!都幾抵!!
但份量實在太多,真係食唔晒,分左d俾屋企人食~~一個女仔食晒有難度,建議同朋友share~~ 屋企人點的兩款賣相都不錯。豬手拼沙律,中間有夾蜜桃,不會吃到很膩。而且有沙律,營養同味覺都均衡。 辣雞炒意粉香氣十足,不算太辣,意粉口感彈牙,有西餐質素,而不是茶餐廳那種軟爛口感。
但味道略嫌有點淡,可能我食得比較濃味。 整體感覺不錯,小小店舖出餐速度亦算快,而且價錢相宜,下次再試它的下午茶,$38仲抵。
題外話/補充資料:
有點地方窄,不太適宜一大班人的聚會。