2019-10-25
是日收工後約了好友去D2 Place two的金鳳大餐廳享受我喜歡的鐵板燒,我曾經多次分享自己最喜歡倒汁落鐵板果種感覺,最重要係令d肉在食落肚前係keep 住熱=]金鳳係老字號,每次經過在大南街附近的總店外都有好多人排隊>,<餐飽和餐湯,真係好有懷舊風味~~~我點咗香燒羊扒餐($132),鐵板上加上蒜香汁,感覺到陣陣的香味,羊扒軟熟又好食,羊羶味唔算重,真係好好食😋😋好友點了美國安格斯肉眼扒餐($155),用木板上感覺美觀,七成熟上食落肉質都不錯,雖然望落去有d薄,但好友竟然食唔曬,分咗少少俾我試吓,佢加兩蚊要生蒜,如果買開餸都知係抵俾,因為要搞碎蒜頭最花功夫係脫皮,反而搞碎有好多工具可以幫手😅😅最後點埋飲品,兩個餐連加一約$320埋單,果度的扒餐價錢豐儉由人,最平的香燒雞扒餐都只係$84(未加一),怪不得果度坐滿人啦!
餐飽和餐湯,真係好有懷舊風味~~~