到了涌美村, 真係好似街坊咁, 度度都撞到熟口熟面的老街坊 。當中還是什麼校長 、老闆.... 大家好識做, 見到我們一行幾人, 個個都自動自覺識讓位, 試問香港有幾多人還識做這些基本動作呢 ? 每次早餐都是a-d範圍內, 部分可以因應要求作修改而不另收費, 俾著第二間都可能鬧左好耐; 一片牛油多士從舊式的烘烤爐出來, 魚柳/牛扒/雪菜米粉無一令人失望, 份量多夠晒飽, 以我一個大胃王來說, 10:00吃可以捱到下午4:00先至再食, 飲品不太甜, 奶茶、鴛鴦都無所謂, 平均都係 $19-$24一個餐, 冷氣夠晒凍, 附近環境近街市,還有短暫停迫的貨van賣不同物品, 好有特色, 不妨逛逛 。
2011-09-11
$22 (早餐)